Κρήτη

Ηράκλειο

Πανδημία … ταλαιπωρίας στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ

παγνη

 

 

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Οπλισμένοι με μεγάλη υπομονή και ατσάλινα νεύρα θα πρέπει να είναι όσοι έχουν την …ατυχία, να χρειάζονται να επισκεφθούν τα εξωτερικά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Κι αυτό γιατί η ταλαιπωρία των πολιτών χτυπάει «κόκκινο», όπως φάνηκε για μια ακόμα φορά σήμερα. Οι καταγγελίες των πολιτών, όχι μόνο για την αναμονή και την αδυναμία του νοσοκομείου να τους εξυπηρετήσει ακόμα και σε απλές εξετάσεις, αλλά και για τον συνωστισμό και την έλλειψη μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, πραγματικά σοκάρουν.

Και είναι να απορεί κανείς, πως γίνεται να ζητούν οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς από τους πολίτες να τηρούν μέτρα και αποστάσεις, όταν στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό όπως είναι το ΠΑΓΝΗ, στο νοσηλευτικό ίδρυμα που θα πρέπει να είναι υπόδειγμα στην πιστή τήρηση των μέτρων, επικρατεί αυτή η χαοτική κατάσταση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πολίτες.

Ακτινογραφία; Απ’ έξω…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο αντιμετώπιζε σήμερα και λειτουργικά προβλήματα οπότε δεν υπήρχε η δυνατότητα εμφάνισης ακτινογραφιών. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι έστελναν τους ασθενείς για  ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες «απ΄έξω», γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και εκνευρισμό.

«Βρέθηκα σήμερα στο ΠΑΓΝΗ για ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία κ γίνεται το αδιαχώρητο...  Ο κόσμος ένα μπουλούκι μπροστά στα γκισέ λόγω του ότι είχε πέσει το σύστημα. Στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα. Εγώ έμεινα απ έξω για λόγους ασφαλείας. Όταν ήρθε το νούμερο μου και μπήκα είδα πως δεν τηρούνταν καμία απόσταση ασφαλείας. Σε μια σειρά από καρέκλες κάθονταν κολλητά ο ένας με τον άλλο, ενώ ήταν γεμάτοι και οι διάδρομοι από κόσμο που περίμενε όρθιος να εξυπηρετηθεί», ανέφερε στο ekriti.gr, συμπολίτης μας που είχε την ατυχία να βρεθεί σήμερα στο ΠΑΓΝΗ.

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Τέσσερα τα κρούσματα- Κλειστός αύριο ο δήμος

δήμος φαιστού

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Φαιστού μετά τα τρία περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, θετικό στον ιό έχει βρεθεί και ένα τέταρτο άτομο, μέσα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο που ενεργοποιήθηκε. 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή γνωστοποίησε ότι αύριο το δημοτικό κατάστημα θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους κλειστό, ενώ από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση κρούσματος σε αντιδήμαρχο, οι εγκαταστάσεις του δήμου είχαν απολυμανθεί. 

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Δήμος Φαιστού, μετά την προβλεπόμενη έναρξη διαδικασίας ιχνηλάτησης κρούσματος από τον ΕΟΔΥ.

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος σε οικισμό του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν και προς το παρών τονίζεται ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος άμεσης ανησυχίας, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα.

«Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τονίζει:

«Γι’ αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Έχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε»."