Κρήτη

Ηράκλειο

Παναγιώτης Μπεχράκης στο Ράδιο Κρήτη: Μειώθηκαν οι καπνιστές στην Ελλάδα

παναγιώτης μπεχράκης

"Απορώ γιατί κάποιοι αμφισβητούσαν ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί, από τη στιγμή που υπήρχε πολιτική βούληση, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο Επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος στη χώρα μας, καθηγητής, Παναγιώτης Μπεχράκης, με αφορμή την ομιλία του αύριο Τετάρτη στο Ηράκλειο (Διαβάστε εδώ).

Ο κ. Μπεχράκης ανέφερε ότι ο αριθμός των καπνιστών στη χώρα μας μειώθηκε, προσθέτοντας ότι εδώ και μία δεκαετία περίπου η "δουλειά" που γίνεται στα σχολεία αποδίδει, "γιατί τα παιδιά διδάσκουν τους γονείς, τους παππούδες, να μην καπνίζουν. Οι νέοι άνθρωποι αποστρέφονται το κάπνισμα και ζητούν από τους καπνιστές στο σπίτι και αλλού, να σταματήσουν το τσιγάρο". 

Αναφορικά με τον αντίκτυπο του καπνίσματος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Μπεχράκης είπε ότι τα στοιχεία είναι υπό επεξεργασία, και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ωστόσο τόνισε ότι η ελληνική οικονομία αποκομίζει σημαντικό κέρδος από τη μείωση της νοσηρότητας, από τη μείωση των δαπανών από τις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα στην υγεία. Έχει αποδειχτεί ότι το κάπνισμα είναι καταστροφικό για την εθνική οικονομία και η όποια μείωσή του φέρνει θετικό αποτέλεσμα".

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μπεχράκη στο Ράδιο Κρήτη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Επιχείρηση διάσωσης παιδιών από το Λιμενικό - Αγωνία και για έναν άνδρα

λιμενικό

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή των Γουβών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δυο ανήλικοι κινδύνεψαν να πνιγούν.

Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να παραλαμβάνουν τα παιδιά τα οποία έχουν τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Λιμενικοί έχουν ανασύρει από την θάλασσα και έναν άνδρα χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ο οποίος φέρεται να έπεσε στο νερό για να βοηθήσει τα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής 'Αμυνας

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα

Κρήτη: Ο Αρχιφύλακας που "έφυγε" εν ώρα υπηρεσίας

ESPA BANNER