Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων για την κυκλοφορία στη συμβολή Δομαλάκη - Παραλιακής

Πολιτιστικος Συλλογος Καμινίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων το Σάββατο, ζητώντας άμεσα αλλαγές στο οδικό δίκτυο στη συμβολή της οδού Δομαλάκη με την Παραλιακή, όπου σημειώνονται πολλά τροχαία ατυχήματα:

Η ανακοίνωση: 

"Ο Σύλλογός μας που έχει ως βασικό μέλημά του την ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας και είναι παρών στο κοινωνικο οικονομικό πολιτικό γίγνεσθαι, αφουγκράζεται τα προβλήματα της περιοχής ,τα αξιολογεί και προσπαθεί,χωρίς βέβαια να είναι πάντα εφικτό αυτό, να συμβάλει στην
επίλυσή τους κάνοντας πιο ποιοτική την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Αυτή τη φορά αποφασίσαμε με μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας να προβούμε σε συγκέντρωση–διαμαρτυρία επί της Παραλιακής λεωφόρου, λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο, στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με Αντωνίου Δομαλάκη,το Σάββατο,31 Οκτωβρίου και ώρα 11.00΄ έως 13.00΄το μεσημέρι.

Στόχος μας είναι να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και να ευαισθητοποιήσουμε τους εμπλεκόμενους Φορείς να ασχοληθούν επιτέλους με το θέμα και να προσπαθήσουν αν όχι να το επιλύσουν ,τουλάχιστον να το βελτιώσουν και για να αποφευχθεί η καθημερινή συγκοινωνιακή συμφόρηση αλλά και για μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Αναλυτικότερα, λίγο πριν τη συμβολή της Δομαλάκη με την Παραλιακή,η Δομαλάκη γίνεται αποδέκτης της οδού Μάχης Κρήτης,που γνωρίζουμε όλοι τι συγκοινωνιακή συμφόρηση έχει καθώς και των οδών Κόντογλου,Πολυδούρη αλλά και Πατρόκλου καιΈλλης Αλεξίου.

Καθημερινά πλήθος οδηγών περιμένουν με ρυθμούς χελώνας να μπουν στην Παραλιακή που βέβαια γνωρίζουμε με τι ταχύτητες κινούνται εκεί τα οχήματα.Βεβαίως από τη Δομαλάκη, αν κατευθύνονται στην πόλη είναι τυχεροί, διαφορετικά θα πρέπει να πάνε έως τον κυκλικό κόμβο του μαιευτηρίου ‘ΜΗΤΕΡΑ’ γιατί με την αναστροφή στο σημείο αυτό διακυβεύεται η ζωή τους.Όσο για τους ταλαίπωρους πεζούς αυτοί δεν έχουν απολύτως καμιά ελπίδα να διασχίσουν τα δρόμο!Τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά!

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το σημείο της συμβολής της οδού Αχαιών με την Παραλιακή,στο ύψος που βρίσκεται το συντριβάνι του πάρκου της Παραλιακής που κι εκεί έχουμε αρκετά τροχαία και η διάβαση πεζών είναι αδύνατη. Παρακαλούμε τους υπεύθυνους να πάψουν να εθελοτυφλούν και να ασχοληθούν επιτέλους με την επίλυσή του θέματος!Θεωρούμε ότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ένας κυκλικός κόμβος θα βοηθούσε ή τοποθέτηση σηματοδοτών.Η παρέμβαση αυτή θα προσέφερε τεράστια ανακούφιση σε οδηγούς και πεζούς ιδιαίτερα κατοίκους της γύρω περιοχής και θα έσωζε ζωές!!!

Ας ελπίσουμε ότι η φωνή διαμαρτυρίας μας για άμεση επίλυση του θέματος θα εισακουσθεί χωρίς να χρειασθεί να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας,γιατί η υπομονή των κατοίκων της περιοχής έχει πλέον εξαντληθεί!!

Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της δημόσιας υγείας θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο υγιεινής που ισχύει στις μέρες μας λόγω κορωναϊού."

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτη: Συνάντηση της ομάδας εργασίας AREPO

Περιφέρεια Κρήτη: Συνάντηση της ομάδας εργασίας AREPO

Διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας εργασίας AREPO της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Ειρήνης Χουδετσανάκη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηρακλείου.

Η Πρόεδρος Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την “Πράσινη Συμφωνία” η οποία παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο του 2019.

Ειδικότερα ανέλυσε τη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» (farm to fork), που ανακοινώθηκε στις 20 Μαΐου το 2020. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται έως
την Άνοιξη του 2022 να υιοθετήσει ένα ενιαίο σύστημα επισήμανσης των συσκευασμένων τροφίμων, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους καταναλωτές ώστε, να έχουν τη δυνατότητα επιλογής προϊόντων υψηλής διαιτητικής και διατροφικής αξίας.

Στη συνέχεια η κα. Χουδετσανάκη, παρουσίασε τις προτάσεις που κατέθεσαν η ομάδα εργασίας του AREPO. Στην ενημέρωση των μελών της ομάδας εργασίας AREPO της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσιάστηκαν επίσης, οι πρόσφατες εξελίξεις και έγινε παρουσίαση των κυριότερων
υφιστάμενων εθελοντικών Ευρωπαϊκών συστημάτων τα οποία έχουν υιοθετηθεί από τα κράτη μέλη, από τον Χαράλαμπο Πίτερη, επιστημονικό συνεργάτη σε θέματα AREPO της Περιφέρειας Κρήτης.

Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας εργασίας είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να τοποθετηθούν αναφορικά με τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι Γεωγραφικές Ενδείξεις (προϊόντα Π.Ο.Π, Π.Γ.Ε και Ε.Π.Ι.Π), όταν θα υιοθετηθεί εκ του αποτελέσματος η εφαρμογή της επισήμανσης των τροφίμων στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας των προϊόντων, με χρωματική επισήμανση που δεν θα παρουσιάζει ωστόσο με ακρίβεια τη διατροφική τους αξία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν νέα προβλήματα σε επίπεδο αγοράς.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε η ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια Κρήτης ώστε, να μελετηθεί η ακριβής επίπτωση της εφαρμογής των συστημάτων επισήμανσης στις Γεωγραφικές Ενδείξεις στο νησί και κυρίως να προταθούν κριτήρια που θα αναδεικνύουν την πραγματική αξία των προϊόντων αυτών και θα προστατεύουν τις γεωγραφικές ενδείξεις.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ AREPO ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας εργασίας για τη συμμετοχή, το ενδιαφέρον και τις προτάσεις που κατέθεσαν, αναφορικά με τις δράσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν για τα προϊόντα Γ.Ε. και οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον
οδηγό ενός άμεσου σχεδιασμού και υλοποίησης προκειμένου τα προϊόντα Γ.Ε., να αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο της σε όλα τα στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Στη συνάντηση της ομάδας Εργασίας παραβρέθηκαν οι κ.κ : Δρ. Ελένη Γουμενάκη από ΕΛΜΕΠΑ, Δρ. Ελευθέριος Αλυσσανδράκης από ΕΛΜΕΠΑ, Ζαχαρίας Σωμαράς - Γενικός Δ/ντής Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Κρήτης, Κώστας Καδιανάκης από Επιμελητήριο Ηρακλείου, Νικόλαος Μπιρλιράκης Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης και Εμμανουήλ Καρπαδάκης από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, Γεώργιος Ανδρεαδάκης από τον Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης, Δρ. Μιχάλης Βελεγράκης από το ΙΤΕ, Δρ. Δημήτριος Λυδάκης από το ΕΜΠΕΠΑ, Ελευθερία Γερμανάκη - Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου της Α.Σ. Ρέθυμνου, Δρ. Αλέξανδρος Στεφανάκης από ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, Νικόλαος Αφορδακός από Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσά, Νικόλαος Μηλιαράκης από Δίκτυο Οινοποιών, Δρ. Ευάγγελος Καπετανάκης από ΕΛΜΕΠΑ, Γιάννης Ζαχαράκης, Σοφία Τσεντελιέρου από Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Μαρία Μανολάκη και Χαράλαμπος Πίτερης Επιστημονικός Συνεργάτης Δικτύου AREPO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδήλωση για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου IMPRECO