Κρήτη

Ηράκλειο

Νεαροί στο Ηράκλειο βρίζουν χυδαία την Ελλάδα! (βίντεο)

Ελλαδα

Δεν περιμέναμε να χαρούν οι παίκτες των άλλων ομάδων για τον θρίαμβο της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ Νέων που έγινε στο Ηράκλειο, αλλά κάποιοι από αυτούς ξεπέρασαν κάθε όριο.
Όπως καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr παίκτες των εθνικών ομάδων της Λιθουανίας, της Σλοβενίας και του Ισραήλ που διασκέδαζαν σε μπαρ του Ηρακλείου μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, έβριζαν χυδαία την Ελλάδα. Σε ένα από τα βίντεο που φαίνονται αρκετοί νεαροί, οι οποίοι σύμφωνα με τον αναγνώστη είναι μπασκετμπολίστες, να φωνάζουν ρυθμικά έξω από ένα μπαρ: "Fuck Greece".
Δείτε τα βίντεο

Σύμφωνα πάντα με τον αναγνώστη, στη συνέχεια οι ξένοι αθλητές άρπαξαν τα καρπούζια από το αυτοκίνητο ενός παραγωγού και τα πέταξαν στους περαστικούς, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. Μετά από μισή ώρα εμφανίστηκαν ένα περιπολικό και ένα όχημα της πυροσβεστικής.

Κρήτη

Λασίθι

Ξεκίνησαν οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο στην Ιεράπετρα

εργασίες - Ιεράπετρα

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, Γεωργίου Ασπραδάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών έργων και Πρώην Αντιδήμαρχου, Μανόλη Λουτσέτη, της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Φωτεινής Γιαννάκη-Πολίτη, του Επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, Γεώργιου Ψαρρού, των μελετητών, Δημητρίου Ρομπογιαννάκη και Ιωάννη Παρασύρη και του εκπροσώπου του αναδόχου του έργου «Εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας», προκειμένου να διευθετηθούν σχετικές λεπτομέρειες του έργου και να προχωρήσει απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις. 

Στο έργο προϋπολογισμού 2.195.000€ προβλέπεται η τεχνητή αναπλήρωση της ακτής 300 μέτρων καθώς και η κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη 330 μέτρων, ώστε να προστατευτεί και να αποκατασταθεί  η διαβρωμένη ακτογραμμή από το σχολικό παραλιακό συγκρότημα της Ιεράπετρας, μέχρι την προβλήτα που δένουν τα ημερόπλοια.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών και τους συνεργάτες του επισκέφτηκαν για επιτόπιο έλεγχο τον χώρο στην προβλήτα της Ιεράπετρας που έχει διαμορφωθεί για να αποτελέσει εργοτάξιο, ώστε να ενημερωθούν από τον εκπρόσωπο του εργολάβου του έργου για τις εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση του ύφαλου κυματοθραύστη που έχουν ξεκινήσει.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπογράμμισε τα εξής: «Ένα μεγάλο έργο μείζονος σημασίας για την πόλη της Ιεράπετρας ξεκινά να υλοποιείται. ω

Έπειτα από περίπου σαράντα έτη η Ιεράπετρα σύντομα θα έχει και πάλι την παλιά αμμώδη παραλία, η οποία προσέλκυε πλήθος κόσμου τα παλαιότερα χρόνια. 

Η κατασκευή του ύφαλου-κυματοθραύστη και η αναπλήρωση της παραλίας όχι μόνο θα προστατεύσει την παράκτια ζώνη, αλλά θα ενισχύσει την τοπική οικονομία μέσω της τουριστικής ανάπτυξης που αναμένεται να είναι αυξημένη.

Με προγραμματισμό και συντονισμένες προσπάθειες στοχεύουμε στην πλήρη αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της περιοχής, όπως είχαμε υποσχεθεί. 

Το συγκεκριμένο έργο είναι το πρώτο και σημαντικότερο έργο στο σημείο και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Στόχος μας είναι η γρήγορη αποπεράτωση του έργου, ώστε να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στους δημότες της Ιεράπετρας».

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Ο έλεγχος στο καφενείο... έφερε λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο