Κρήτη

Ηράκλειο

Μποτιλιάρισμα λόγω των μπλόκων - Εκνευρισμός από τους οδηγούς

μποτιλιάρισμα ηράκλειο

Αγανάκτηση εκφράζουν δεκάδες οδηγοί στο Ηράκλειο που βρέθηκαν μπλοκαρισμένοι στην Εθνική Οδό, νωρίς το πρωί, και σε περιφερειακούς δρόμους κατά τη διάρκεια της μέρας. Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στους περιφερειακούς δρόμους και πιο συγκεκριμένα στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη στον Αη Γιάννη Χωστό αλλά και στην παραλιακή λεωφόρο λόγω του αποκλεισμού στον κόμβο του Γιόφυρου, κάτω από τη γέφυρα.

μποτιλιάρισμα ηράκλειο

μποτιλιάρισμα ηράκλειο, by renas

μποτιλιάρισμα ηράκλειο

μποτιλιάρισμα ηράκλειο, by renas

Στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Καρτερού, οι αγρότες κλείνουν το δρόμο ανά μισή ώρα. Το μπλόκο στο ύψος του Γιόφυρου πάνω στον ΒΟΑΚ είναι ανοιχτό για τους οδηγούς, ενώ οι αγρότες το μετέφεραν κάτω από τη γέφυρα και αποχώρησαν με προορισμό τα Ληνοπεράματα.

ΚΤΕΟ μπλόκο

ΚΤΕΟ μπλόκο , by gpapadakis

Μπλόκο και στο ύψος του ΚΤΕΟ στην Εθνική οδό. 

μπλόκο γιόφυρο

μπλόκο γιόφυρο, by gpapadakis

μπλόκο γιόφυρο

μπλόκο γιόφυρο, by gpapadakis

μπλόκο γιόφυρο

μπλόκο γιόφυρο, by gpapadakis

μπλόκο γιόφυρο

μπλόκο γιόφυρο, by gpapadakis

(μπλόκο στο Γιόφυρο)

Στο μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου παραμένουν αγρότες της περιοχής. Οπως δήλωσε στο ekriti.gr ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Μανώλης Πατεράκης, ο δρόμος κλείνει για μισή ώρα ανά μία ώρα, ενώ μέσα στην ημέρα θα συζητηθεί η πρόταση να κλείσει ο ΒΟΑΚ στο ύψος της Χερσονήσου.

Στα Χανιά, μπλόκα υπάρχουν στον Κλαδισσό, και στα «Μεγάλα Χωράφια», ενώ κλειστή θα παραμείνει η Εθνική οδός στο ύψος του κόμβου Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο από τις 11:00 έως τις 13:00, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου στη συνέλευσή τους.
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Γιώργος Βενιεράκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θα ενταθεί ο αγώνας με την Εθνική οδό να παραμένει κλειστή για περισσότερες ώρες.

(φωτογραφίες: Imageservices)

Κρήτη

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Δύο ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης

αντώνης ζερβός

Στην υπογραφή δύο συμβολαίων αγοράς ακινήτων, προχώρησε  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με στόχο την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο Κάτω Χωριό Ελούντας και στον Κρούστα.

Πρόκειται για ένα μικρό ακίνητο 28 τετρ. στην Ελούντα, που σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό προβλέπεται να κατεδαφιστεί ώστε να διευκολύνει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο και ένα οικόπεδο (1 στρεμ) που βρίσκεται εντός της κοινότητας Κρούστα που θα χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζερβός, ο Δήμος, με τις κινήσεις αυτές, επιχειρεί να δώσει λύσεις στα πιεστικά προβλήματα κυκλοφορίας που υπάρχουν όχι μόνο στις πόλεις, αλλά και στους οικισμούς. Πρόσφατα – έκανε γνωστό – εξελίχθηκε σχετική διαδικασία για την ενοικίαση ακινήτου στις Λίμνες που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης.

Με γνώμονα την ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών, σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις τοπικές κοινότητες, επιχειρούμε – όπως ο ίδιος τόνισε - ν΄ αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα κυκλοφοριακά ζητήματα και κυρίως αυτό της στάθμευσης στις γειτονικές κοινότητες, σε ορισμένες από τις οποίες οι δρόμοι είναι εξαιρετικά στενοί, στην λογική που κατασκευάζονταν παλαιότερα οι οικισμοί.

Ειδήσεις σήμερα 

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Στο όνομα» της πανδημίας περιστέλλονται θεμελιώδη δικαιώματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 έλεγχοι και 114 πρόστιμα