Κρήτη

Ηράκλειο

Μεγάλη δωρεά υγειονομικού υλικού από IOCC και Παγκρητική Ένωση Αμερικής

υγειονομικό υλικό

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια και οι υγειονομικές μονάδες ευθύνης της γίνονται αποδέκτες μιας ακόμα σημαντικής κοινωνικής προσφοράς πολιτών, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον IOCC.

Πρόκειται για τη δωρεά του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC και της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού που απεστάλη στην Ελλάδα με κοντέινερ 40 ποδών. Το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό προορίζεται για όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Κρήτης και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαρκώς αυξανόμενη κάλυψη αναγκών και παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η παραλαβή της μεγάλης αυτής δωρεάς θα πραγματοποιηθεί από τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία εκπροσώπων της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, την Τετάρτη 22.07.2020 στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δύο Αοράκια, στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, και ώρα 9.00 π.μ. Στην τελετή παράδοσης έχουν επίσης προσκληθεί να παραστούν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Η κα Δέσποινα Κατσιβελάκη εκπρόσωπος του IOCC στην Ελλάδα, με αφορμή την μεγάλη αυτή δωρεά, δήλωσε τα ακόλουθα:  «Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – IOCC, με την υποστήριξη ομογενειακών οργανώσεων των ΗΠΑ, συνεχίζουν σθεναρά να ανταποκρίνονται στην κάλυψη άμεσων αναγκών συνανθρώπων μας στην Ελλάδα, που η οικονομική κρίση συνεχίζει να επηρεάζει την επιβίωση τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος IOCC - GIVE FOR GREECE VII σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υλοποιούνται πλήθος δράσεων όπως, η παροχή συσσιτίου και τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εκπαιδευτικά προγράμματα και χρηματοδότηση εξοπλισμού αναπτυξιακών προγραμμάτων σε μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Επί πλέον, από το 2012 έως σήμερα, ο IOCC έχει στείλει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα συνολικά 42 κοντέινερ, 40 ποδών έκαστο, σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της Ελλάδας.  Το κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που παραδίδεται σήμερα στο Ηράκλειο, είναι το 7ο που δωρίζεται στην Κρήτη σε συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, ενώ ένα επιπλέον έχει παραδοθεί στον Αννουσάκειο Ίδρυμα». 

 Η δωρεά θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό κέντρο στα Δύο Αοράκια, με τη σημαντική υποστήριξη του Προέδρου της Εταιρείας Ανάπτυξης Αθλητισμού ΑΕ ΟΤΑ και Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Κώστα Βαρδαβά.

Επίσης, το έργο φορτοεκφόρτωσης των υλικών ανέλαβε εθελοντικά η επιχείρηση Γερανοί Χαλβατζή, Ανυψωτικές-Μεταφορικές Εργασίες.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μας γεμίζει  τιμή και συγκίνηση η μεγάλη αυτή προσφορά. Ευχόμαστε ολόψυχα  υγεία και ευημερία σε όλους εκείνους τους Έλληνες της διασποράς και τις οικογένειες τους, που έχοντας τη σκέψη τους στην Ελλάδα και την Κρήτη μας συνέβαλλαν σ αυτήν την πράξη, προσφέροντας  ελπίδα, αγάπη κι αισιοδοξία, γεφυρώνοντας χιλιόμετρα γης κι αέρα ανάμεσα μας. Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης θα διασφαλίσει την αξιοποίηση των αναλώσιμων  προς όφελος των ασθενών όλης της Κρήτης, τιμώντας την προσφορά των Κρητών, των Ελλήνων, των Ορθοδόξων της Διασποράς».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Από το κρουαζιερόπλοιο... στο νοσοκομείο δύο άτομα

MEIN SCHIFF 5

Ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου (16/10), η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το ναυτικό πρακτορείο του κρουαζιερόπλοιου ''MEIN SCHIFF 5'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. ανατολικά-βορειοανατολικά του λιμένα Ηρακλείου, ότι μια 84χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του πλοίου και ένας 31χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου παρελήφθησαν οι ασθενείς από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν, αρχικά, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. και στη συνέχεια σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για ιατρική περίθαλψη.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Κρήτη: Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων με τρεις τραυματίες

Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο

ESPA BANNER