Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε νέα τροχιά οι επιχειρήσεις με στόχο επενδύσεις και Ανάπτυξη

βιπε.jpg

Η ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιομηχανίας στο επίκεντρο της συνάντησης ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου (ΣΕΒΙΠΕΗ).
Σε Μνημόνιο Συνεργασίας, το δεύτερο κατά σειρά, με φορείς επιχειρηματικότητας της Κρήτης προχώρησε ο ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΙΠΕΗ).

Το μνημόνιο που υπέγραψαν, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του ΣΕΒ, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Άκης Σκέρτσος και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΗ κ. Λευτέρης Αντωνακάκης, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων των δυο Συνδέσμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων εντός των βιομηχανικών περιοχών, την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην περιοχή.
 

Η αναβάθμιση των υποδομών των επιχειρηματικών πάρκων, το κόστος των χρεώσεων και δημοτικών τελών για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες από τους φορείς διαχείρισης αλλά και τους ΟΤΑ, και οι επενδυτικές ευκαιρίες του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που προηγήθηκε, θέτοντας και το πλαίσιο των δράσεων που θα αναληφθούν από κοινού.

Εξάλλου, ο ΣΕΒ θα πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ μια σημαντική μελέτη για τη δημιουργία πόλων ισχυρής περιφερειακής ανάπτυξης, με προτάσεις πολιτικής προς όλα τα επίπεδα, σε κεντρική κυβέρνηση και περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιομηχανικής αναγέννησης, στις αρχές του ερχόμενου έτους προγραμματίζεται επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΕΒ στην Κρήτη, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν συναντήσεις με παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς, επίσκεψη στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου και ειδική ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον ΣΕΚ και το ΣΕΒΙΠΕΗ που αποτελούν βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Κρήτη

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Δήμος Φαιστού

νίκος χαρδαλιάς

Ακόμα δύο περιοχές της Κρήτης εντάσσονται στο "βαθύ κόκκινο" επίπεδο εξαιρετικού αυξημένου κινδύνου του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον Δήμο Ρεθύμνου και τον Δήμο Φαιστού στη Μεσαρά Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο "βαθύ κόκκινο" παραμένουν και οι άλλες δύο περιοχές της Κρήτης οι Δήμοι Ανώγεια και Χανίων, οι οποίες εμφανίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, τόνισε ότι κάθε μέτρο και απόφαση έχουν στόχο να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα, δίχως προβλήματα.

Η κατάσταση λοιπόν, όπως είπε, επιτρέπει την επαναλειτουργία από Δευτέρα του λιανεμπορίου με click away στην Κοζάνη.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στόχος είναι να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο στην περιοχή, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 3.067 νέα κρούσματα - 91 θάνατοι - 824 οι διασωληνωμένοι

Κικίλιας: Αυξάνουμε τους ρυθμούς εμβολιασμών για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

Ξέσπασμα Παγώνη: «Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό» -Πότε θα ληφθούν αποφάσεις