Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προχωρά η ανάπλαση γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο

εργασίες ανάπλασης

Αυτοψία στις εργασίες ανάπλασης των οδών γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας,  επισκέφθηκε το εργοτάξιο στην οδό Γιαννίκου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.
Το έργο αφορά στην ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού, είναι συνολικού προϋπολογισμού 439.059,45 ευρώ  και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.  Ουσιαστικά πρόκειται για την διαμόρφωση των δρόμων που συνδέουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η.) με το κέντρο της πόλης και παράλληλα οδηγούν στον Τάφο του Καζαντζάκη (Προμαχώνα Μαρτινέγκο) και τον μεγάλο περίπατο και τα αξιοθέατα των Ενετικών Τειχών.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού,
Το έργο αφορά στην ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού,

Στο πλαίσιο των εργασιών, τα πεζοδρόμια όπου είναι εφικτό θα διαπλατυνθούν, θα τοποθετηθεί κυβόλιθος, θα κατασκευαστούν  οδεύσεις τυφλών και ράμπες ΑμεΑ, θα μπουν μικρά καθιστικά από λιθοδομές και ξύλο καθώς και νέος αστικός εξοπλισμός ενώ θα υπάρξουν και πολλές φυτεύσεις δέντρων και φυτών. 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την επίσκεψη «Έχει ξεκινήσει μια ακόμα σημαντική ανάπλαση που θα αλλάξει προς το καλύτερο την περιοχή γύρω από το Πολιτιστικό, πάντα με σεβασμό στον ιστορικό χαρακτήρα της.  

ο Δήμαρχος Ηρακλείου στις εργασίες ανάπλασης
ο Δήμαρχος Ηρακλείου στις εργασίες ανάπλασης

Σε συνέχεια των έργων στα Ενετικά Τείχη και της ανάπλασης της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη, επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας., σε συνδυασμό με την ασφαλή και εύρυθμη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων».  

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

Πλειστηριασμοί στην Κρήτη: Στο "σφυρί" τουριστικά ακίνητα και πατρικές κατοικίες

Ηράκλειο: "Λουκέτο" σε όλο το σχολείο λόγω κορωνοϊού

 

Κρήτη

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σταύρος Αρναουτάκης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζει τις ευχές του για επιτυχία στους μαθητές. 

Στο μήνυμα του αναφέρει: 

«Με την ολοκλήρωση μιας δύσκολης και ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Κρήτης, ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Έναν σταθμό στη ζωή των νέων που πρέπει να αντιμετωπίσουν με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αισιοδοξία.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε σε όλες και όλους τους διαγωνιζόμενους καλή επιτυχία με την ελπίδα ότι  η πορεία της ζωής τους θα είναι γεμάτη μικρές και μεγάλες ευχάριστες στιγμές.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς που κατάφεραν να επιτελέσουν το έργο τους, εφοδιάζοντας με γνώση τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, παρά τις συνθήκες της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Και βεβαίως σε όλους τους γονείς που στήριξαν και στηρίζουν τα παιδιά τους σε αυτή τη διαδικασία». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα (φωτο)

Ο έλεγχος του ΤΑΕ Μεσαράς σε ποιμνιοστάσιο και ΙΧ έφερε στο φως πιστόλι και σφαίρες

Η πιο δύσκολη μάχη για τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία