Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αναρρώνει το 10χρονο αγόρι, μετά την επίθεση από τον σκύλο του

παιδί νοσοκομείο

Εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται στην ΩΡΛ κλινική του ΠΑΓΝΗ ο 10χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο όταν τον δάγκωσε στο πρόσωπο ο σκύλος της οικογένειας.

Ο μικρός αναρρώνει μετά το τετράωρο χειρουργείο, στο οποίο υπεβλήθη χθες, για την αποκατάσταση των θλαστικών τραυμάτων στην περιοχή της μύτης.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το κακό έγινε πάνω στο παιχνίδι του 10χρονου με το λυκόσκυλο χθες το πρωί.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΑΤ Χερσονήσου, διενεργεί την προανάκριση.

Η μετεγχειρητική πορεία του αγοριού κρίνεται ικανοποιητική, δήλωσε στο ekriti ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης. 

(φωτογραφία αρχείου)

Κρήτη

Πώς αποχαιρετούν οι Κρητικοί το "Χριστός Ανέστη"

χριστος ανεστη ανασταση

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η περίοδος της εορτής του Πάσχα η οποία διαρκεί 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Απόψε τα μεσάνυχτα όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Πάσχα την οποία δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πιστοί το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εξ’ αιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό.

Στην Κρήτη τώρα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πρόδρομος Ξενάκης δεν υπάρχει κοινή γραμμή και ο κάθε Αρχιερέας κατά την κρίση του προχωρά στην ακολουθία της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα.

Στο Ηράκλειο περίπου 30 με 40 ενορίες θα τελέσουν απόψε νυχτερινές Θείες Λειτουργίες, ενώ στον Ι.Μ.Ν του Αγίου Μηνά η Θεία Λειτουργία θα γίνει κανονικά αύριο το πρωί.

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τίτου γνωστοποιεί ότι σήμερα το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός, ο αναστάσιμος όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα.

Άλλες λοιπόν ενορίες θα τελέσουν νυχτερινές Θείες Λειτουργίες απόψε και άλλες αύριο το πρωί για ν’ ακούσουν και ν’ αποχαιρετήσουν το “Χριστός Ανέστη”. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μοιραστεί ο κόσμος,και οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βράδυ την Λειτουργία της αποδόσεως της Ανάστασης του Κυρίου.

Η απόδοση της εορτής του Πάσχα τιμάται από την Εκκλησία την παραμονή της Αναλήψεως, δηλ. την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Τυφλού . Αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις, καθώς οι περισσότερες εορτές έχουν την απόδοσή τους την όγδοη ημέρα, δηλαδή έχουν διάρκεια οκτώ ημερών.