Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αετονύχηδες αρπάζουν χιλιάδες ευρώ από τουριστικούς επιχειρηματίες

ευρω.jpg

Θύματα αετονύχηδων έχουν πέσει ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι εξαπατήθηκαν και έχασαν χιλιάδες ευρώ, αφού πίστεψαν το… παραμύθι που τους έλεγαν οι απατεώνες.
Μόνο στο Ηράκλειο είχαμε δύο περιστατικά, με θύματα μια κυρία, ιδιοκτήτρια τουριστικού καταλύματος, η οποία έχασε περίπου 7000 ευρώ, αλλά και έναν συνάδελφο της, ο οποίος έχασε 1500 ευρώ.

Την ίδια στιγμή τα περιστατικά αυτά έχουν κάνει την εμφάνιση τους  σε Δωδεκάνησα και Ρόδο με θύματα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και για αυτό το λόγο η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος προειδοποιεί.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου «Φιλοξενία» Γιώργος Χριστοδουλάκης  όλο και αυξάνονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι αναφορές ότι, επιτήδειοι προσεγγίζουν τηλεφωνικά επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων και τους “υπόσχονται” επιχορηγήσεις μέσω διαφόρων επιδοτούμενων προγραμμάτων, φυσικά με το αζημίωτο.
Υποδύονται τους τραπεζικούς υπαλλήλους και μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί χρησιμοποιούν ακόμη και ονόματα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, αλλά και άλλους γνωστούς επιχειρηματίες του χώρου.

Σύμφωνα μάλιστα και με ανακοίνωση που εκδόθηκε επίδοξοι “εκπρόσωποι” προγραμμάτων ΕΣΠΑ τηλεφωνούν στους επιχειρηματίες ισχυριζόμενοι ότι έχει εγκριθεί για την επιχείρηση τους ένα υψηλό ποσό επιδότησης και για την άμεση εκταμίευσή του θα πρέπει να τους καταβάλουν ένα ποσό της τάξεως των 5.000 – 10.000 ευρώ.

Το φαινόμενο παρατηρείται ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ και το κόλπο κάθε άλλο παρά τωρινό είναι, αφού και στο παρελθόν έχουν συμβεί διάφορες απάτες με επιτήδειους, οι οποίοι υπόσχονται επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.
Προς αποφυγή κάθε εμπλοκής σε κάποιο τέτοιο περιστατικό οικονομικής απάτης, η ΣΕΤΚΕ εφιστά στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων - μέλη της να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να ενημερώσουν τον Σύλλογο - Ομοσπονδία που ανήκουν σε περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψή τους.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, μιλώντας στο ekriti.gr επισημαίνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ξενοδόχοι και επιχειρηματίες στον Τουρισμό, πέφτουν θύματα απατεώνων. Τετοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και το προηγούμενο διάστημα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, απατεώνες είχαν εμφανιστεί στο Ηράκλειο και έλεγαν πως ήταν εκπρόσωποι μιας γαλλικής τράπεζας. Υπόσχονταν χαμηλότοκα δάνεια με πολύ ευνοϊκούς όρους και εισέπρατταν προκαταβολικά χρήματα. Ποσά τα οποία όμως έπαιρναν και εξαφανίζονταν.

Ανδρέας Κριτσωτάκης
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Νεκρό δελφίνι στις Γούρνες

delfini.jpg

Νεκρό ξεβράστηκε αργά το απόγευμα σε παραλία των Γουρνών Ηρακλείου  ένα δελφίνι(φωτό του Σήφη Κορωνάκη) το οποίο εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής .

Ενημερώθηκε το λιμεναρχείο και λιμενικοί πήγαν στο σημείο ώστε να το βοηθήσουν, αλλα συνειδητοποίησαν ότι είχε πεθάνει . Ο δήμος Χερσονήσου  ενημερώθηκε για να στείλει υπαλλήλους του για να το μετακινήσουν από την παραλία. Εικάζεται ότι το θηλυκό δελφίνι χτύπησε σε βράχια και τα κύματα το έβγαλαν στην στεριά…