Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 

8mathitiko-festival-psifiakis-dimiourgias.jpg
 clock 21:42 | 31/03/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) διεξάγεται παράλληλα σε Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα και Χανιά την Τετάρτη 18, την Πέμπτη 19, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στον Άγιο Νικόλαο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 (09:00- 14:00 ) στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης

Στον Άγιο Νικόλαο επίσης διοργανώνεται και προφεστιβαλική εκδήλωση την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, το Επιμελητήριο Λασιθίου και το Ίδρυμα Γ. και Α. Μαμιδάκη.

Στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάζονται και εκτίθενται μαθητικά έργα (projects) που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής ή με τη χρήση εργαλείων Πληροφορικής και Διαδικτύου. Πολλά από αυτά είναι πρωτότυπα και καινοτόμα, ενώ όλα εκφράζουν τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, στους χώρους του Φεστιβάλ, υπάρχουν συναρπαστικές διαδραστικές εκθέσεις από διάφορους φορείς καθώς κι ενδιαφέροντα εργαστήρια!

Συνοπτικά αναφέρουμε:

✔ Τρίτη 17 Απριλίου

Προφεστιβαλική εκδήλωση με ομιλίες

✔ Τετάρτη 18 Απριλίου

// Ομιλίες για μαθητές
Υπολογιστική Όραση: Κάνοντας τους υπολογιστές να βλέπουν, Αντώνης Αργυρός, Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας – Έρευνας (ΙΤΕ)
Η Τεχνολογία στη ζωή μας, Ισίδωρος Σιδερίδης, CEO Pobuca-SiEBEN, Leader του Lovegreece.com, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Διαδραστική έκθεση (Demo): «Όραση Υπολογιστών και Ρομπότ» από τον Καθηγητή Δρ. Αντώνιο Αργυρό και τους φοιτητές του. Σε αυτή την επίδειξη θα δούμε συγκεκριμένα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο βλέπουν
τον κόσμο οι υπολογιστές και τα ρομπότ προκειμένου να υποστηριχθεί η αλληλεπίδρασή τους με τους ανθρώπους στο πλαίσιο πολλών διαφορετικών εφαρμογών.

Νέες Τεχνολογίες και Επιχειρηματικότητα. Οι κ.κ. Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου και Ισίδωρος Σιδερίδης από το Lovegreece.com, θα έχουν μια διαδραστική επικοινωνία με φοιτητές και μαθητές για θέματα που αφορούν στις Νέες Τεχνολογίες και την Επιχειρηματικότητα.

✔ Τετάρτη 18 Απριλίου
// Εργαστήρια (Workshops)

Εργαστήριο συγγραφής στην εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.  

Εισαγωγή στον προγραμματισμό. Προγραμματισμός = Λογική Οργάνωση της Σκέψης.  

Εισαγωγή στο App Inventor. Το App Inventor, ως προγραμματιστικό περιβάλλον τύπου drag & drop, αντικαθιστά τον προς συγγραφή κώδικα με οπτικά αντικείμενα τα οποία επιλέγονται μέσω ενός μενού επιλογών μειώνοντας το νοητικό φορτίο που απαιτείται για τη συγγραφή κώδικα και ταυτόχρονα βοηθώντας τους χρήστες να επικεντρωθούν στην επίλυση ενός προβλήματος. Από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης Δρ. Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη Γίνε αεροναυπηγός και πιλότος με το Σύλλογο Αερομοντελιστών Αγίου Νικολάου. Οι μαθητές χωρισμένοι σε δυο ομάδες θα ξεκινήσουν με την κατανόηση των βασικών αρχών γύρω από τα Drones, θα προχωρήσουν στην κατασκευή και στο τέλος θα πετάξουν στον αέρα τις δημιουργίες τους.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis