Κρήτη

Ηράκλειο

Φουντώνει η κόντρα Κουράκη - Μαμουλάκη - Τι απαντά ο τέως δήμαρχος

κουρακης γιαννης.jpg

Δίχως τέλος η κόντρα ανάμεσα στον τέως δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνβικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, με αφορμή την απένταξη απ[ό το ΕΣΠΑ του σημαντικού έργου "Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑΜΕΑ". Η αρχή έγινε από τον Γιάννη Κουράκη για να απαντήσει στη συνέχεια ο Χάρης Μαμουλάκης, κάνοντας λόγο για θράσος και πως ο τέως δήμαρχος δεν θα έπρεπε να προκαλεί με τις δηλώσεις του. Ο Γιάννης Κουράκης όμως όπως φαίνεται δεν άφησε αναπάντητη την επιστολή του αντιδημάρχου αφού σε νέα του ανακοίνωση, απαντά "στα περί υποκρισίας" του αντιδημάρχου τεχνικών Έργων. Αναλυτικά ο κ. Κουράκης αναφέρει τα εξής:

 «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννάει παραφροσύνη». Αντιπαρερχόμαστε ανούσιες πομφόλυγες του κυρίου Αντιδημάρχου Xάρη Μαμουλάκη, που στη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αδράνειας επί 16 μήνες, με αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, φθάνει μέχρι του σημείου να εμφανίζεται περίπου και ως υποστηρικτής του εργολάβου . 
Προφανώς η παρελθούσα επαγγελματική του ενασχόληση στο χώρο των έργων ιδιωτικώς , του έχει δημιουργήσει σύγχυση, ως προς τις αρμοδιότητες του σήμερα.     Ένας αντιδήμαρχος, που έχει εγκατεστημένο εργολάβο σε ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ, δεν σπεύδει να δικαιολογήσει την άρνηση του να το εκτελέσει και πολύ περισσότερο μετά την απένταξη  του έργου να τον αποζημιώσει κιόλας, για έργο που δεν εκτελέστηκε με ευθύνη του ίδιου του αντιδημάρχου, που επί 16 μήνες αδιαφόρησε για την εξέλιξη της υπόθεσης. 
Κύριε αντιδήμαρχε, αν για εσάς όπως αναφέρετε « μερικές φορές η σιωπή είναι χρυσός» είναι δικό σας θέμα. 
Για εμάς η σιωπή σε θέματα ελέγχου και κριτικής που άπτονται του δημόσιου συμφέροντος, ως εκ του θεσμικού μας ρόλου, της μείζονος αντιπολίτευσης, που μας έταξαν οι δημότες του Ηρακλείου, θα αποτελούσε «συνενοχή» στην απώλεια ενός τόσο σημαντικού έργου κοινωνικής πολιτικής , ειδικά για τους συνδημότες μας με αναπηρία. 
Στο παραλήρημα προς τον επικεφαλής της παράταξης μας, δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε και εδώ είναι  που πρέπει να σας πούμε πως «η σιωπή είναι χρυσός... όταν τα λόγια δεν έχουν νόημα...». 
Κατά συνέπεια εξηγήστε πειστικά, πως  χάσατε ένα τόσο σημαντικό έργο, ενταγμένο επί των ημερών μας  στο ΕΣΠΑ και αφήστε τις υποδείξεις προς  όσους ασκούν κριτική και έλεγχο, εκτός αν πιστεύετε ότι θα αυτά θα πρέπει να απαγορευτούν. Κατά τα άλλα , «στη δύση , η σκιά πολλών μεγαλώνει  και θαρρούν ότι όσο μεγαλώνει η σκιά τους μεγαλώνει και το μπόι τους». 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στην πλατεία - Συναγερμός στην Αστυνομία

Αστυνομία

Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε νωρίς σήμερα (20/4) το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί, όλοι Πακιστανοί, συνεπλάκησαν στην πλατεία Ελευθερίας, για άγνωστους λόγους, με την κατάσταση για αρκετή ώρα να είναι έκρυθμη. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις, ενώ ένα άτομο 28 ετών με πολλαπλά τραύματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία περιπολικού, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Δεν έγινε η δίκη για τον θάνατο της 31χρονης

 - Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε πολίτες της Κρήτης