Κρήτη

Ηράκλειο

Εξώδικο του Αστικού ΚΤΕΛ στον Δήμο Ηρακλείου

Λότζια

Εξώδικο προς τον Δήμο Ηρακλείου απέστειλε το Αστικό ΚΤΕΛ με αφορμή το κλειστό ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό του Αγίου Μηνά, για την κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτιρίου που υπάρχει στο σημείο.

Αναλυτικά το Αστικό ΚΤΕΛ αναφέρει τα παρακάτω:

Όπως σας είναι γνωστό την 7-11-2020 η πρώτη εξ υμών, λόγω της ύπαρξης ετοιμόρροπου κτιρίου στην συμβολή των οδών Αγ. Μηνά και Ιωαννίνων κλείσατε εντελώς την οδό Αγ. Μηνά προκειμένου να γίνει μερική κατεδάφιση αυτού και συγκεκριμένα στο εντελώς επικίνδυνο τμήμα του 2ου ορόφου, προκειμένου να μην κινδυνεύουν οι πολίτες που διέρχονταν από κάτω είτε πεζή είτε με τα αυτοκίνητα τους. Μετά την καθαίρεση αυτού του τμήματος άνοιξε η διέλευση οχημάτων στο ρεύμα πορείας της καθόδου ήτοι προς την Λ. Καλοκαιρινού, ενώ το ρεύμα πορείας ανόδου της οδού Αγ. Μηνά με κατεύθυνση προς Πλατεία Κορνάρου παραμένει κλειστό εδώ και τρεις περίπου μήνες κατά την διάρκεια των οποίων τα όποια τυχόν τεχνικά έργα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν έχουν παγώσει εντελώς έως σήμερα δημιουργώντας τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους κατοίκους της πόλης μας, πεζούς και εποχούμενους. 

Επειδή με το κλείσιμο της ανόδου της οδού Αγίου Μηνά τα κινούμενα οχήματα, όπως τα αστικά λεωφορεία, τα οποία είχαν άλλοτε δρομολόγιο με  κατεύθυνση την πλατεία Κορνάρου αναγκάζονται να υποβάλλονται σε τεράστια ταλαιπωρία αφού πλέον πάνε προς την οδό Πλαστήρα για να κατευθυνθούν προς τον προορισμό τους, ενώ όσα κινούνται στην Λ. Καλοκαιρινού αναγκάζονται να κατευθύνονται προς την οδό Γιαμαλάκη. Κάνουν δηλαδή ουσιαστικά έναν τεράστιο κύκλο εντός της πόλεως, ο οποίος θα μπορούσε να αποφευχθεί με το άνοιγμα της ανόδου της οδού Αγίου Μηνά. Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα εντός της πόλεως του Ηρακλείου σε ένα τόσο πολυσύχναστο και κεντρικό της σημείο αφού όλα τα οχήματα αναγκάζονται να πηγαίνουν από την οδό Καλοκαιρινού για να φτάσουν στον ίδιο προορισμό.

Επειδή τα αστικά λεωφορεία εκμετάλλευσής μου εμποδίζονται να εξυπηρετήσουν στο έπακρο ως οφείλουν τους πελάτες μας, δηλαδή τους κατοίκους της πόλεως του Ηρακλείου υποβάλλοντάς τους σε μεγάλη ταλαιπωρία όπως και τους οδηγούς μας, ενώ αντίστοιχα μεγάλη είναι η απώλεια των εσόδων μας από εισιτήρια, αφού οι επιβάτες αποφεύγουν πλέον να χρησιμοποιούν το εν λόγω δρομολόγιο, αφού τους είναι αδύνατον να φτάσουν στο κέντρο της πόλεως του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κορνάρου.

Επειδή εκτός από την θετική ζημία μας λόγω της αδικαιολόγητα μεγάλης καθυστέρησης στο άνοιγμα του ρεύματος πορείας προς Πλατεία Κορνάρου της οδού Αγ. Μηνά υφιστάμεθα και αποθετική ζημία, αφού οι επιβάτες-πελάτες μας παραπονούνται δικαιολογημένα ότι δεν τους εξυπηρετούμε.

Επειδή ουδεμία ενημέρωση έχουμε για έστω κάποιο χρονοδιάγραμμα στην ολοκλήρωση των τεχνικών έργων με σκοπό την ελευθέρωση της οδού Αγ. Μηνά και ιδίως του ρεύματος πορείας της προς Πλατεία Κορνάρου.

Για τους λόγους αυτούς

Και δεδομένου ότι τα επικίνδυνα τμήματα του εν λόγω κτιρίου έχουν κατεδαφιστεί και δεν υφίσταται νόμιμος λόγος να παραμένει κλειστό το ρεύμα πορείας της οδού Αγ. Μηνά με κατεύθυνση προς Πλατεία Κορνάρου 

Ζητούμε να υπάρξει άμεσο άνοιγμα του εν λόγω ρεύματος πορείας άλλως να γίνει έγγραφη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος αυτού ρητά επιφυλασσόμενη των δικαιωμάτων μας για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών και την άσκηση των δικαιωμάτων μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς 1) το Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Δήμος Ηρακλείου» - Τμήμα Διεύθυνσης Πολεοδομίας, το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο (Πλατεία Δασκαλογιάννη) εκπροσωπούμενο νόμιμα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, 2) την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης, η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο (Λ. Δημοκρατίας αρ. 57) και εκπροσωπείται νόμιμα και συγκοινοποιούμενη προς 3) το τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο (οδός Αγ. Αρτεμίου 1, Ν. Αλικαρνασσός), προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες και αντιγράφοντας το περιεχόμενο αυτής στην έκθεση επίδοσης.

Ηράκλειο 21 Ιανουαρίου 2021

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

 

Διαβάστε επίσης:

Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις έως την 1η Φεβρουαρίου

Κρήτη: Προσπάθησε να ξεγελάσει το ΤΑΕ ... αλλά δεν τα κατάφερε

Κρήτη: Ο Άρειος Πάγος αναιρεί απόφαση του Εφετείου για απόπειρα βιασμού

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο: Κρούσματα κορωνοϊού στην Καρδιολογική Κλινική

Καρδιολογική Κλινική

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βενιζέλειο μετά την ανίχνευση τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, αυτήν τη φορά, στην Καρδιολογική Κλινική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekriti.gr, θετικοί στον ιό βρέθηκαν δύο ασθενείς καθώς και μια νοσηλεύτρια η οποία νοσηλεύεται στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θετικό και ένα 4ο άτομο. 

Πρόκειται για νέο περιστατικό ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού καθώς, πριν από λίγες ημέρες,  είχε γίνει γνωστός ο εντοπισμός συνολικά 7 κρουσμάτων - πέντε σε ασθενείς και δύο σε νοσηλεύτριες- στην Αιματολογική Κλινική, με συνέπεια την αναστολή των εισαγωγών νέων ασθενών σε αυτήν και την μεταφορά τους στο ΠΑΓΝΗ. 

Κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες τόσο στην Ορθοπεδική Κλινική του Βενιζελείου όσο και στην Ογκολογική.

Υπερνθυμίζεται ότι ο υπεύθυνος των περιστατικών covid του Βενιζελείου Γρηγόρης Πασπάτης είχε εκφράσει την αγανάκτησή του για τον μη εμβολιασμό εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Κρήτη: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 27χρονο

Ηράκλειο: Ανησυχούν για τα κρούσματα κορωνοϊού στα χωριά