Κρήτη

Ηράκλειο

Ελεύθερο Βήμα Οικονομολόγων: Μια νέα πρωτοβουλία του ΟΕΕ/ΤΑΚ

ελευθερο βημα οικονομολογων

Στο πλαίσιο του «Ελεύθερου Βήματος Οικονομολόγων» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η δεύτερη εκδήλωση με εισηγητές τους κ.κ. Νοικοκυράκη Μάνο και Παζόπουλο Βασίλη. Ο κ. Νοικοκυράκης ανέπτυξε το θέμα: «Μεταρρύθμιση Δημόσιων Υπηρεσιών μέσα από την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την καινοτομία» παρουσιάζοντας το έργο για την ψηφιοποίηση των φακέλων αδειών οδήγησης που τηρούνται στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, στο οποίο απασχολήθηκαν 67 άτομα που προέρχονταν από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παρουσιάστηκαν οι ιδιαιτερότητες ως προς τις τεχνικές δυσκολίες και η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά εντός πέντε μηνών. Το όραμα της αλλαγής, σε συνδυασμό με την κατάλληλη ομάδα αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την επιτυχία.

Ο κ. Παζόπουλος ανέπτυξε το θέμα: «Πώς να επενδύσετε με ασφάλεια στις αναπτυγμένες αγορές». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναπτυγμένες αγορές εγγυώνται περισσότερη ασφάλεια, διαφάνεια, ισχυρές αρχές εποπτείας, ρευστότητα και πολλές επιλογές. Επενδύσεις σε αναπτυγμένες αγορές εξωτερικού λειτουργούν αντισταθμιστικά και δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψουμε μια δύσκολη περίοδο σε ευνοϊκή. O κ. Παζόπουλος έφερε παραδείγματα εταιρειών που δίνουν επί σειρά ετών μέρισμα, ακόμα και σε περιόδους βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους κλάδους των ακινήτων και της βιοϊατρική, καθώς και στις αποδόσεις επιτυχημένων εταιριών των οποίων τα προϊόντα καταναλώνουμε καθημερινά.

Το «Ελεύθερο Βήμα Οικονομολόγων» με στόχο να αναδείξει το έργο των μελών του ΟΕΕ/ΤΑΚ και να δώσει ερεθίσματα για περαιτέρω ενασχόληση με τις νέες τάσεις της έρευνας και της αγοράς, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 την 3η εκδήλωση με εισηγητές την κ. Παγκάλου Εύα με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» και τον κ. Αστρουλάκη Νίκο με θέμα: «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

Κρήτη

Ηράκλειο

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Αίτημα να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του Ιάκωβου Τσούνη

ιάκωβος τσούνης

Αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, για να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος δώρησε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέθεσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που κατατέθηκε στο Σώμα, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή μας υποβάλλουμε πρόταση-αίτημα ονοματοδοσίας οδού του Δήμου Ηρακλείου σε οδό «Ιακώβου Τσούνη».

Ο Ιάκωβος Τσούνης, γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των αγωνιστών του 1821,  Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.

  Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη  περιουσία. Από τότε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση. 

Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

Έγινε πανελλήνια γνωστός όταν δώρισε σχεδόν όλη τη περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη αμφιβίων επιχειρήσεων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μόλις δύο μήνες πριν τον θάνατό του.

  Μετά από σταδιακή επιδείνωση της υγείας του απεβίωσε στις 10 Απριλίου 2021 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου και νοσηλευόταν.  

Εκ μέρους όλων των μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης πιστεύουμε ότι η συμβολή τέτοιων Ελλήνων, αξίζει να είναι αξιομνημόνευτη στο διηνεκές και προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και ως ελάχιστο φόρο τιμής, θεωρούμε ότι θα συμβάλλει το να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό της πόλης μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για θάνατο Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της»

Απεβίωσε ο Ιάκωβος Τσούνης, ο εφοπλιστής που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις