Κρήτη

Ηράκλειο

Έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

κοπη πιτας παγνη

Με επιτυχία έγινε η κοπή πίτας του σωματείου εργαζομένων του ΠαΓΝΗ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Η διοίκηση του σωματείου ευχαρίστησε τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην κοπή της πίτας επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως και την χρονιά που πέρασε, με τους νέους αγώνες που προγραμματίζονται, ως απάντηση στη βάρβαρη και εγκληματική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στο καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους η διοίκηση του σωματείου ανέφερε ότι το Σωματείο εργαζομένων έκλεισε μια αγωνιστική χρονιά με την οργάνωση και τη συμμετοχή σε δεκάδες κινητοποιήσεις, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, όπου ανέδειξε τα θέματα της υγείας και του νοσοκομείου από την σκοπιά εξυπηρέτησης των δικαιωμάτων των ασθενών και των εργαζομένων. Ανέδειξε ζητήματα που αφορούν το σύνολο της ζωής των υγειονομικών, όπως τη μάχη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τη μάχη για να κλείσει η βάση της Σούδας, εκδηλώσεις που αφορούν την γυναίκα, τον υγειονομικό, τη νοσηλεύτρια, θέματα πολιτισμού και αθλητισμού. Έκανε μέλη του όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι η νέα χρονιά θα πρέπει να βρει τους εργαζομένους του νοσοκομείου σε ετοιμότητα, ακόμα πιο δυνατούς, ενωμένους και συσπειρωμένους στο σωματείο. Να συμμετέχουν στην δράση επειδή σ’ αυτό τον αγώνα, δεν μπορεί κανένας να είναι μόνος του και ότι μόνο με την συλλογική αντιμετώπιση και την παρέμβαση, έχουμε την δυνατότητα να ανατρέψουμε τη σημερινή ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά. Τα προβλήματα παραμένουν και είναι εδώ παρόλο την προσπάθεια να συγκαλυφθούν από διοίκηση, ΥΠΕ και υπουργείο. Έχουν οξυνθεί εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης όπως η απλήρωτή εργασία, οι ελλείψεις προσωπικού, η εντατικοποίηση, οι απολύσεις συμβασιούχων κ.α.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει το σωματείο το αμέσως επόμενο διάστημα.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τα επιβεβαιώμενα κρούσματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

σχολείο self test

Με περισσότερα θετικά self test σε Γυμνάσια και Λύκεια, λίγους αρνητές γονείς των εν λόγω τεστ και μιας εκπαιδευτικού, κύλησε η πρώτη ημέρα επανέναρξης λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων στο Νομό Ηρακλείου, μετά από τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου Μανώλη Μπελαδάκη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, σε σύνολο 31.956 μαθητών βρέθηκαν 117 θετικά self test και από αυτά, 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε σύνολο 4.645 εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού βρέθηκαν 16 θετικά self test και 5 επιβεβαιωμένα.

Τι έγινε στα Γυμνάσια - Λύκεια

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου Γιάννη Καραγιαννίδη, σε σύνολο περίπου 20.000 μαθητών βρέθηκαν 52 θετικά self test και 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ σε σύνολο 3.000 καθηγητών, βρέθηκαν 4 θετικά self test και 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλληλα υπήρξαν πέντε περιστατικά με "αρνητές" γονείς, γονείς δηλαδή που δεν θέλησαν να κάνουν τα παιδιά τους το self test και αντέδρασαν στο ότι δεν επετράπη η είσοδος στα παιδιά τους, ενώ στο 5ο Λύκειο καθηγήτρια υπέβαλε μήνυση εναντίον του διευθυντή του σχολείου, γιατί δεν της επετράπη η είσοδος στο σχολείο, χωρίς το αποτέλεσμα self test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με μια καραμπίνα

Κρήτη: Πού ξεκινήσαν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson