Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Συνεδριάζει διαδικτυακά η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας

Δήμος Ηρακλείου

Η 1η διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου για το 2021 θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής και Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργου Σισαμάκη και τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Με την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής πρόκειται να τοποθετηθεί ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης με θέμα «2021, Νέα Τουριστική χρονιά, με νέα δεδομένα. Ο Σχεδιασμός του ΕΟΤ». Θα ακολουθήσει διάλογος και το θέμα «Η Τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης στην εποχή της Πανδημίας», με ομιλητές τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον Τομέα του Τουρισμού και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Κώτσογλου, την Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και Διασύνδεσης της
Περιφέρειας με Εθελοντικές Ομάδες κ. Γεωργία Μηλάκη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκο Αλεξάκη.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης θα αναφερθεί στο θέμα «Δήμος Ηρακλείου ως τουριστικός προορισμός. Σχεδιασμός και Υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής μας».

Τέλος ο Διευθυντής Μεσογείου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) Δρ. Ιωάννης Παππάς θα αναφερθεί στο θέμα «Αειφόρος Τουρισμός για τον προορισμό του Μέλλοντος: από την αξιολόγηση στην πιστοποίηση».

Το Link για τη διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου είναι: https://www.youtube.com/user/cityofheraklion

Ειδήσεις σήμερα

Τουρκία: Ακόμα 238 συλλήψεις στον στρατό «για δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν»

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Λέσβος : Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων σε βραχώδη περιοχή – Ένας νεκρός

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" το μισό νησί - Όλα τα μέτρα

Ηράκλειο lockdown

Από τις 06.00 το πρωί ισχύουν νέα περιοριστικά μέτρα, σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, και μία εβδομάδα μετά το lockdown που ίσχυε ήδη για τον Δήμο Ηρακλείου.

Η απόφαση για επέκταση του lockdown δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς ήταν γνωστό ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην πόλη. Στην ενδοχώρα του νομού εντοπίζονται πολλά κρούσματα, κυρίως λόγω μαζώξεων σε σπίτια ενώ κοινό μυστικό είναι ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας δεν τηρούνται, στον βαθμό που θα έπρεπε.

Από σήμερα, η μισή Κρήτη βρίσκεται υπό καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων, καθώς και η ΠΕ Ρεθύμνου, παραμένει στο "κόκκινο".

Η καθολική επικράτηση του βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού στο νησί, σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων, την πίεση στα νοσοκομεία που νοσηλεύουν κάθε μέρα και περισσότερους ασθενείς με covid, αλλά και την τρομακτική αύξηση 265% του ιικού φορτίου στα λύματα

Τι ισχύει από σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και για μία εβδομάδα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

Διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης για τα Λύκεια

Πραγματοποίηση θρησκευτικών λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα

Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης. με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop). Επιτρεπόμενος  αριθμός ατόμων :  1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ανοιξιάτικος ο καιρός - Δείτε το βίντεο

Δήμος Ηρακλείου: Διαφώνησε και τα ... βρόντηξε ο Νίκος Αγγελάκης