Κρήτη

Χανιά

Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Χανίων

Χριστούγεννα

H διοργάνωση για πρώτη φορά από το δήμο του Santa Run που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Δεκεμβρίου στα Χανιά και δεκάδες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Χανίων που ανακοινώθηκε σήμερα.

Βασικό χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων είναι ότι θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ανάδειξη των τοπικών στοιχείων της παράδοσης.

Παράλληλα για πρώτη φορά αξιοποιείται το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας της πόλης όπου θα στηθεί η « Παραμυθούπολη» των εορτών, από τις 17 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Στο χώρο αυτό θα λειτουργεί παγοδρόμιο, η «γωνιά της αγάπης», όπου θα προσφέρονται είδη για τις ανάγκες ιδρυμάτων της πόλης ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται δράσεις για παιδιά καθώς και συναυλίες.

Σε όλη την εορταστική περίοδο δύο τραινάκια θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους βόλτες σε κεντρικούς δρόμους, ενώ στην πλατεία της δημοτικής αγοράς θα στηθεί και το παραδοσιακό καρουζέλ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, «βασικός μας στόχος είναι να περάσει το μήνυμα των εορτών σε κάθε γωνιά του δήμου».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης οργανώνεται από 21-23 Δεκεμβρίου μουσικό τριήμερο στο θέατρο « Μίκης Θεοδωράκης», ενώ η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Θα προηγηθεί στις 31 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ πάρτι με ζωντανή μουσική στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη ανακοίνωσε ότι οργανώνονται από το δήμο γεύματα αγάπης για αστέγους καθώς και εκδηλώσεις σε όλα τα Κέντρα Προστασίας Ηλικιωμένων.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου τοποθετήθηκαν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ θα φωτιστούν 40 σημεία και πάρκα στο σύνολο του δήμου.

Κρήτη

Πρόστιμα και λουκέτα σε μπαρ της Κρήτης για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

μπαρ κορωνοϊός

Νέα πρόστιμα και λουκέτα "έπεσαν" σε μπαρ στην Κρήτη για παραβίαση των όρων λειτουργίας, που επιβάλουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Συνολικά έκλεισαν για 15 ημέρες τέσσερα μπαρ, δύο στα Χανιά, το ενετικό λιμάνι, ένα στη Χερσόνησο και ένα στην Ιεράπετρα, για υπεράριθμους και όρθιους πελάτες.

Στα μπαρ των Χανίων επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ, στης Χερσονήσου 10.000 ευρώ και στης Ιεράπετρας 3.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Δεκαπενταύγουστου και με φόντο την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας.