Κρήτη

Χανιά

Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Χανίων

Χριστούγεννα

H διοργάνωση για πρώτη φορά από το δήμο του Santa Run που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Δεκεμβρίου στα Χανιά και δεκάδες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Χανίων που ανακοινώθηκε σήμερα.

Βασικό χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων είναι ότι θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ανάδειξη των τοπικών στοιχείων της παράδοσης.

Παράλληλα για πρώτη φορά αξιοποιείται το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας της πόλης όπου θα στηθεί η « Παραμυθούπολη» των εορτών, από τις 17 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Στο χώρο αυτό θα λειτουργεί παγοδρόμιο, η «γωνιά της αγάπης», όπου θα προσφέρονται είδη για τις ανάγκες ιδρυμάτων της πόλης ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται δράσεις για παιδιά καθώς και συναυλίες.

Σε όλη την εορταστική περίοδο δύο τραινάκια θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους βόλτες σε κεντρικούς δρόμους, ενώ στην πλατεία της δημοτικής αγοράς θα στηθεί και το παραδοσιακό καρουζέλ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, «βασικός μας στόχος είναι να περάσει το μήνυμα των εορτών σε κάθε γωνιά του δήμου».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης οργανώνεται από 21-23 Δεκεμβρίου μουσικό τριήμερο στο θέατρο « Μίκης Θεοδωράκης», ενώ η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Θα προηγηθεί στις 31 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ πάρτι με ζωντανή μουσική στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη ανακοίνωσε ότι οργανώνονται από το δήμο γεύματα αγάπης για αστέγους καθώς και εκδηλώσεις σε όλα τα Κέντρα Προστασίας Ηλικιωμένων.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου τοποθετήθηκαν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ θα φωτιστούν 40 σημεία και πάρκα στο σύνολο του δήμου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η δημιουργία του Open Mall από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση χρηματοδότησης για το Open Mall.jpg

Εγκρίθηκε πριν από λίγα λεπτά από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εισήγηση για τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου - Open Mall, στην εντός των τειχών πόλη.

Τη σχετική εισήγηση υπερψήφισε το σύνολο του σώματος εκτός της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ψήφισε "παρών".

Η εμπορική περιοχή παρέμβασης στην οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα χωροθετηθούν 100 επιχειρήσεις, οριοθετείται δυτικά από την οδό Έβανς, βόρεια από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, ανατολικά από τη Ζωγράφου και νότια από την Αβέρωφ.

Εν τω μεταξύ ομόφωνα πέρασε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης 9 δημοτικών κτιρίων κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Σώματος.