Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Ριπές ανέμου και αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν την κατάσβεση

φωτιά

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη στα νοτιοδυτικά του Δήμου Καντάνου Σελίνου και μεταφέρθηκε τις τελευταίες ώρες στον Δήμο Κισσάμου.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης, οι ριπές ανέμου με ένταση 80 και 90 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδεντρα στην περιοχή "Εννέα Χωριά", ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι, περισσότερα από 150 άτομα, είπε ο κ. Κουρουπάκης.

Από νωρίς το πρωί επιχειρούν τα δύο Σινούκ με συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ η φωτιά, για την ώρα, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, το βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο, όμως αναζωπυρώθηκε.

Κρήτη

Κρήτη: Το... έσκασαν με αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο καραντίνας

τουρισμός ξενοδοχείο καραντίνας

Σε αναζήτηση ατόμων που το... έσκασαν από ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά όπου φιλοξενούνταν, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ατόμων που διέφυγαν είναι απροσδιόριστος ενώ για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς είναι θετικοί και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα άτομα διέφυγαν με αυτοκίνητο.