Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: «Παρανάλωμα» του πυρός έγινε χώρος πολιτισμού!

fotia,kerameio xaniwn

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε ψυχαγωγικό χώρο στην περιοχή Κεραμιά Χανίων. Άγνωστο πώς, εκδηλώθηκε φωτιά και παρανάλωμα του πυρός έγιναν έπιπλα, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, προβολείς κ.α

νεράιδες φωτιά

νεράιδες φωτιά, by renas

Μέλη της ομάδας υλοποίησης δράσεων πολιτισμού των «Νεραϊδών» που εξοργίστηκαν, με τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισαν, ζητούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ αναμένεται η έρευνα και καταγραφή των ζημιών από την αστυνομία.

νεράιδες φωτιά

νεράιδες φωτιά, by renas

Κάηκαν ολοσχερώς ολα τα αντικείμενα, επιπλα, ηλεκτρολογικος εξοπλισμος, μια μηχανη μεσαίου κυβισμού, προβολείς. Από την μανία των "αγνώστων¨καταστροφέων δεν γλύτωσαν τα είδη υγιεινής των τουαλετών, το ντεπόζιτο νερού καθώς κι εξωτερικοί προβολείς του χώρου. 
"Είναι προφανές ο,τι ενοχλήσαμε με την αθρόα προσέλευση του κόσμου στις δράσεις πολιτισμού, παραβιάζοντας το άβατο της περιοχής", αναφέρει σε ανάρτηση στο facebook εκ μέρους της ομάδας υλοποίησης δράσεων πολιτισμού των "Νεραϊδών", η Κάλλια Σωτηράκη

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Κεραυνός σκότωσε 30 πρόβατα

Πρόβατα κεραυνός

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος στην Άση Γωνιά Χανίων, που βρήκε 30 από τα ζώα του νεκρά κάτω από ένα δέντρο.

Ο Γιώργος Πλυμάκης, στην αρχή πίστεψε πως κάποιος σκότωσε τα ζώα του, έκπληκτος όμως άκουσε τον κτηνίατρο να του λέει πως τα πρόβατα σκοτώθηκαν από κεραυνό. Τα είκοσι πρόβατα και οι δέκα κριοί βρέθηκαν νεκρά το ένα δίπλα στο άλλο, κάτω από ένα δέντρο σε μία δύσβατη περιοχή στη θέση Αμμολοχιά.

Όπως ο ίδιος είπε στην ΕΡΤ Χανίων χθες είχε έντονη βροχόπτωση στην περιοχή, ενώ έπεσαν και παρά πολλοί κεραυνοί. Ο κτηνοτρόφος που επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, αύριο θα κάνει αναγγελία για το συμβάν και στη συνέχεια κλιμάκιο του οργανισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για να το καταγράψει, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να αποζημιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έρευνες για το "χαμένο" εκατομμύριο και οι επιφυλάξεις της ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη: Άσφαλτος πλέον ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου