Κρήτη

Χανιά

Κισάμου Αμφιλόχιος: Δέεται γονατιστός για να παύσει η απειλή των σεισμών

Κισάμου Αμφιλόχιος - Παράκληση στον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την Π.Ε Χανίων και ευρύτερα, (οργανωμένοι με λεωφορεία ως και με ιδιωτικά αυτοκίνητα) στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα του, το Συρικάρι Κισάμου, τελέστηκε η Ιερά  Παράκλησή του, ου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Επίσκοπος με τους ιερείς, μνημόνευσαν χιλιάδες ονόματα που έχουν καταγραφεί εις την παρρησία του Οσίου, τα οποία αγγίζουν τις είκοσι χιλιάδες

Στο τέλος αναπέμφθηκε ειδική δέησις, προσευχή υπέρ καταπαύσεως της απειλής του σεισμού που τον τελευταίο καιρό δοκιμάζει σκληρά πλήθος συνανθρώπων μας εις την κεντρώα και ανατολική Κρήτη.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος σημείωσε:

"Εις την Ι. Μητρόπολη μας καταφθάνουν συνεχώς αποκαλυπτικές μαρτυρίες απ΄ όλο τον κόσμο περί θαυμαστών σημείων και θαυματουργικών παρεμβάσεων του Οσίου Νικηφόρου.

Μαρτυρίες από πρόσωπα που είτε επικαλούνται τις πρεσβείες του, είτε ο ίδιος φανερώνεται και τα λυτρώνει, τα ελευθερώνει από δοκιμασίες και ασθένειες. Ευεργετεί ακόμα και ανθρώπους που δεν τον έχουν γνωρίσει, ούτε καν έχουν ακούσει περί της υπάρξεως του.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους αυτούς καιρούς της λοιμικής νόσου που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα, πλήθος επώνυμων μαρτυριών περί θαυμαστών παρεμβάσεων του είναι αποκαλυπτικές της παρρησίας που έχει ενώπιον του Αγίου Θεού» (αναφέρθηκε σε πρόσφατη θαυματουργική παρέμβαση του Οσίου σε πρόσωπο που ασθένησε από κορονοϊό και βρέθηκε στην εντατική από την Καστοριά), συνεχίζοντας:

Κισάμου Αμφιλόχιος - Παράκληση στον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό
Κισάμου Αμφιλόχιος - Παράκληση στον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό

«Στους μεταβαλλόμενους καιρούς μας ο Όσιος Νικηφόρος μαρτυρεί ότι ο πλούτος μας είναι άλλος· ότι ο πολύτιμος θησαυρός υπάρχει ενίοτε κεκρυμμένος αναμένων Θεού βουλή την φανέρωση του όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, εις δόξαν Θεού και οικοδομή των ανθρώπων.

Η ζωή του υπήρξε μια Θεοφανεία, δηλ. φανέρωση της χάριτος του Θεού στον σύγχρονο κόσμο. Στην ζωή του φάνηκε, πολλές φορές, η επίσκεψη του Θεού, η χάρις και η δύναμη Του, η οποία κατά το Αποστολικό «εν ασθενεία τελειούται». Και αυτό το εν ασθενεία εβίωσε σε υπέρτατο βαθμό ο Όσιος Νικηφόρος. …

Η θεοφανεία του Οσίου Νικηφόρου στον σύγχρονο, ταραγμένο, μπερδεμένο και αποπροσανατολισμένο κόσμο, είναι η αποκάλυψη της δύναμης και της πίστης, της ελπίδας και της προσευχής, της υπομονής, και της καρτερίας. Η προβολή του μονόδρομου της αγάπης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαρθολομαίος: Οι δόξες και τα μαρτύρια του Πατριαρχείου

Χανιά: Έκαναν γκράφιτι στον Φάρο του ενετικού λιμανιού

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο με το "καλημέρα" - Τραυματίστηκε ο οδηγός

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο με την εμπλοκή δικύκλου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο 35χρονος οδηγός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πως έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των ληστών του μίνι μάρκετ

Ηράκλειο: Τροχαίο με το "καλημέρα" - Τραυματίστηκε ο οδηγός

 

ESPA BANNER