Κρήτη

Χανιά

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ στην Παλαιόχωρα

Συνταντηση στο Δημο Καντανου - Σεληνου

Στην Παλαιόχωρα βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ την Δευτέρα 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε τουριστικούς προορισμούς των Χανίων.

Ο κ. Φραγκάκης συναντήθηκε αρχικά με τον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνη Περράκη και Αντιδημάρχους, με τους οποίους συζήτησε τα έργα υποδομών τα οποία σχεδιάζονται ή είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε την σημασία των υποδομών στους τουριστικούς προορισμούς προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο και καλύτερο ποιοτικά τουρισμό, ειδικά στην μετά-Covid εποχή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των τουριστικών καταλυμάτων, του εμπορικού συλλόγου και των επιχειρήσεων εστίασης της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε την πορεία της σεζόν, την εξέλιξη των αφίξεων, αλλά και των κρατήσεων για το επόμενο διάστημα, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. 

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ στο λιμάνι Παλαιοχωρας
Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ στο λιμάνι Παλαιοχωρας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ επισκέφθηκε, επίσης, το λιμάνι της Παλαιόχωρας και συζήτησε με εκπροσώπους αλιέων για τις ανάγκες και για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι. Ο κ. Φραγκάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μελέτη που έχει δρομολογήσει το Λιμενικό Ταμείο του Ν. Χανίων σχετικά με την βελτίωση των υποδομών του λιμένα, ενώ υποστήριξε και την ανάγκη εκπόνησης ενός συνολικού master plan που θα ενίσχυε την λειτουργία του λιμένα ως πόλου έλξης θαλάσσιου τουρισμού τα επόμενα χρόνια. 

Σκακιστικό τουρνουά Παλαιοχωρας
Σκακιστικό τουρνουά Παλαιοχωρας

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ πραγματοποίησε την έναρξη της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας, το οποίο γίνεται με την αιγίδα του ΕΟΤ και φιλοξενεί πάνω από 300 παίκτες από 28 χώρες του κόσμου. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το Κρητικό δεκατιανό «κολατσιό», μπαίνει σε αρτοποιία, καφέ, επιχειρήσεις takeaway!

Σημαντικά θέματα της Αυτοδιοίκησης στη συνάντηση Βορίδη - Κουράκη - Μαρινάκη

Ηράκλειο: Χωρίς προσωπικό οι μικροί Δήμοι λόγω κινητικότητας - Το παράδειγμα της Βιάννου

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER