Κόσμος

Εικοσάχρονη μητέρα έχασε τη ζωή της στήνοντας ένα βίντεο για το TikTok

 Areline Martínez

Η Areline Martínez, σκοτώθηκε την Παρασκευή την ώρα που αυτή και οι φίλοι της γύριζαν ένα βίντεο για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok.

Η 20χρονη σκηνοθετούσε ένα βίντεο με την απαγωγή και ομηρία της υποτίθεται στην Τσιουάουα του Μεξικού, όταν δύο άντρες πυροβόλησαν, όπως υποδείκνυε το σενάριο.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς, αλλά από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή της η 20χρονη και μητέρα μωρού ενός έτους.

Όλοι οι συμμετέχοντες έσπευσαν να αποχωρήσουν αμέσως μετά το τραγικό γεγονός και αναζητούνται πια από την αστυνομία για κατάθεση.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Τσιουάουα, ένας από τους 10 αυτούς ανθρώπους τηλεφώνησε στην αστυνομία για να αναφέρει το γεγονός. Δεν αποκλείεται να ήταν ατύχημα με γεμάτο όπλο, η εισαγγελία δεν αποκλείει πάντως τίποτα για την ώρα.

Κόσμος

Υγεία

Pfizer - ΗΠΑ: Αυξάνει την παραγωγή εμβολίων κατά 10%

Αλμπερτ Μπουρλας

Η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer «επιτάχυνε την παραγωγή» του εμβολίου της για τον νέο κορωνοϊό και θα μπορέσει να παραδώσει στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του Μαΐου 10% περισσότερες δόσεις από ό,τι προβλεπόταν ως εδώ, γνωστοποίησε χθες Τρίτη ο επικεφαλής Αλμπέρ Μπουρλά μέσω Twitter.

Η τεράστια αμερικανική φαρμακευτική, που ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, θα μπορέσει επίσης «να παραδώσει το σύνολο των 300 εκατομμυρίων (δόσεων) όπως ήταν η συμβατική της υποχρέωση ως τα τέλη Ιουλίου δύο εβδομάδες νωρίτερα» από την καθορισμένη προθεσμία, πρόσθεσε.

Νωρίτερα χθες οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές αποφάσισαν νωρίτερα χθες να υπάρξει «αναστολή» της αξιοποίησης του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό που ανέπτυξε ο όμιλος Johnson & Johnson, ώστε να ερευνηθεί η συσχέτισή του με θρόμβους στο αίμα σε πολλούς ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε στις ΗΠΑ. Μία περίπτωση ήταν θανατηφόρα.

Η σύσταση αυτή δεν αναμένεται να έχει «μεγάλο αντίκτυπο» στην εκστρατεία ανοσοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

 

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι η χώρα του θα διαθέτει επάρκεια δόσεων εμβολίων για όλους τους ενηλίκους από «τα τέλη του Μαΐου». «Τα αποθέματα εμβολίων γίνονται πιο άφθονα», επιβεβαίωσε ο Πίτερ Μαρκς, στέλεχος του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πέρα από τις 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ως τα τέλη του Ιουνίου η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna με την ίδια προθεσμία παράδοσης. Η Ουάσινγκτον έχει επίσης παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της J&J.