Η τρομακτική στιγμή που ένας Αυστραλός σέρφερ εξαφανίστηκε από ένα γιγάντιο κύμα οκτώ μέτρων και έχασε τις αισθήσεις του ενώ έκανε σερφ σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία για σέρφινγκ στον κόσμο, αποτυπώθηκε σε βίντεο.
Πλάνα δείχνουν τη στιγμή που ο σέρφερ Mikey Brennan, 38 ετών, έπεσε από τη σανίδα του καθώς ένα κύμα έπεσε πάνω του ενώ έκανε σερφ στο Shipstern Bluff στην Τασμανία την Παρασκευή, το οποίο είναι γνωστό για τα τεράστια κύματα του.
Στο βίντεο φαίνεται το σώμα του να επιπλέει στο νερό καθώς ένας άνδρας με τζετ σκι πηγαίνει προς το μέρος του για να του προσφέρει βοήθεια. Ένας θεατής ακούγεται να λέει στο βίντεο: "Είσαι καλά; Είναι εντάξει;"
Ανέκτησε τις αισθήσεις του πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο Royal Hobart Hospital για έλεγχο. Ο άνδρας υπέφερε από μελανιές στα πλευρά, αλλά αργότερα πήρε εξιτήριο.
Ο Brennan εμφανίστηκε στην αυστραλιανή πρωινή εκπομπή Sunrise σήμερα για να μιλήσει για το ατύχημα.
«Το κύμα ήταν ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κύματα που έχω πιάσει ποτέ. Και μόνο το ποσό της ενέργειας στο κύμα, η κατάσταση ήταν απλά αρκετά έντονη. Απορώ πώς είμαι ζωντανός».
Αλλά το περιστατικό δεν θα τον εμποδίσει να πιάσει μεγάλα κύματα. «Το κάνω όλη μου τη ζωή», είπε. «Λατρεύω τον ωκεανό. Υποθέτω, δεν ξέρω, έχω περίπου εννιά ζωές ή κάτι τέτοιο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο – Παγκόσμια ανησυχία για γενικευμένη ανάφλεξη
"Κλαίει" το αυτοκίνητό του 35χρονος Ηρακλειώτης
Στα έγκατα του κρητικού Λαβυρίνθου: Μύθοι και πραγματικότητα