Κόσμος

Απίστευτοι Γερμανοί: Έφτιαξαν ειδικά καπέλα για τους πελάτες καφετέριας

καφετερια Γερμανία

Μια απίστευτη ιδέα είχε η διεύθυνση καφετέριας στη Γερμανία για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις καθώς η χώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού: τους μοιράζει ψάθινα καπέλα που φέρουν πάνω τους «μακαρόνια κολύμβησης».

Βάσει του νέου κανονισμού που ισχύει στο καφε-ζαχαροπλαστείο Rothe στο Σβερίν της βόρειας Γερμανίας το προσωπικό μοίρασε στους πελάτες ψάθινα καπέλα με τοποθετημένα σταυρωτά πάνω τους δύο πολύχρωμα αφρώδη «μακαρόνια» κολύμβησης για να αποφεύγουν να πλησιάζουν επικίνδυνα ο ένας τον άλλο, και να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσής τους από τον κορωνοϊό, που έχει προκαλέσει το θάνατο άνω των 7.800 ανθρώπων στη χώρα.

«Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ευχάριστο να κάνεις τους άλλους να γελούν», είπε η ιδιοκτήτρια της καφετέριας Ζακλίν Ρότε, η οποία ενδεχομένως να άντλησε από τους μαθητές δημοτικού της Χανγκζού στην ανατολική Κίνα την ιδέα για τα ειδικά καπέλα για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Οι καφετέριες και τα εστιατόρια άρχισαν να ξαναλειτουργούν από τις 11 Μαϊου στη Γερμανία, καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, αν και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων ακολουθούν εν προκειμένω δικά τους χρονοδιαγράμματα και ορισμένες σκέφτονται να επαναφέρουν κάποια μέτρα σε ισχύ φοβούμενες ένας δεύτερο κύμα μολύνσεων. Η Γερμανία σχεδιάζει επίσης να ανοίξει σε έναν μήνα τα σύνορά της με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία.

 

Κόσμος

Γαλλία-AUKUS: Ανακαλούνται για διαβουλεύσεις οι πρεσβευτές σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριαν

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι ανακαλεί τους πρεσβευτές της χώρας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία για διαβουλεύσεις.

Η Γαλλία  προχώρησε σε αυτην την κίνηση μετά τη συμφωνία της Καμπέρας με την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο (AUKUS) για την προμήθεια πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, με την οποία αναίρεσε τη σύμβαση, ύψους 54 δισεκ. ευρώ, για την αγορά συμβατικών υποβρυχίων από τη Γαλλία.

«Κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισα να ανακαλέσω αμέσως στο Παρίσι για διαβουλεύσεις τους δύο πρεσβευτές μας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Αυτή η ασυνήθιστη απόφαση δικαιολογείται από την ασυνήθιστη σοβαρότητα των ανακοινώσεων που έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Γαλλίας και θα συνεχίσουν να εργάζονται τις επόμενες ημέρες για να επιλύσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Είναι η πρώτη φορά που το Παρίσι παίρνει μια τέτοια απόφαση απέναντι στις δύο αυτές χώρες, ιδίως απέναντι στις ΗΠΑ, ιστορικό σύμμαχο της Γαλλίας από την εποχή του πολέμου της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον είχε δηλώσει: "Η Γαλλία δεν βλέπει πως μπορεί να εμπιστευτεί την Καμπέρα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Αυστραλίας, μετά την απόφαση της τελευταίας να αθετήσει τη δέσμευσή της να αγοράσει γαλλικά υποβρύχια".

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον απέκρουσε τις επικρίσεις της Γαλλίας εξηγώντας ότι είχε ξεκαθαρίσει από τον Ιούνιο στον Γάλλο πρόεδρο ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί, 

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος EUMED 9: Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία

ΔΕΘ - Επίσκεψη Τσίπρα: Θα ζητήσει ρύθμιση ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία

ESPA BANNER