Κόσμος

Αγρότης στην Αριζόνα βρήκε κλεμμένες επιστολικές ψήφους πεταμένες σε χωράφι

κλεμμένες επιστολικές ψήφοι πεταμένες σε χωράφι

Οι αρχές στην Αριζόνα ερευνούν την κλοπή περισσότερων από 12 επιστολικών ψήφων από γραμματοκιβώτια ψηφοφόρων και την ανακάλυψή τους την περασμένη εβδομάδα σε ένα αγρόκτημα.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα (AGO) δήλωσε την Τρίτη ότι ένας εργαζόμενος σε αγρόκτημα βρήκε μια στοίβα από κλειστά ψηφοδέλτια την Παρασκευή και το ανέφερε στην αστυνομία του Glendale.

Το αστυνομικό τμήμα του Glendale μοιράστηκε στο Facebook τον άνθρωπο που έκανε την ανακάλυψη, τον Brayan Ruiz, που βρήκε συνολικά 18 ψηφοδέλτια "κάτω από κάποιο σκυρόδεμα και βράχους".

"Έκανε το σωστό επιστρέφοντας τα ψηφοδέλτια προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι ήθελαν να ψηφίσουν νωρίς θα μπορούσαν να ψηφίσουν", δήλωσε η αστυνομία.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας του Glendale επιβεβαίωσαν ότι 18 ψηφοδέλτια ήταν μέσα σε φακέλους που ήταν ακόμη σφραγισμένοι.

 

 

Σύμφωνα με το Fox ​News,οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ψηφοδέλτια είχαν κλαπεί από μεμονωμένα γραμματοκιβώτια σε μια γειτονιά στο Glendale.

Την επόμενη μέρα, οι κάτοικοι της γειτονιάς "δέχτηκαν ασυνήθιστα χτυπήματα στην πόρτα τους".

Η αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο του Ruiz που εξηγούσε πώς βρήκε τα ψηφοδέλτια, ενώ στη συνέχεια τα έδωσε στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Ένας αστυνομικός στο Glendale, καθώς και δύο ειδικοί πράκτορες του γενικού εισαγγελέα, συμμετείχαν στην παράδοση των ψήφων.

"Κάθε κάτοικος είπε ότι γνώριζε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είχαν φτάσει. Κάποιοι πήγαν αυτοπροσώπως για να ψηφίσουν νωρίς και άλλοι δεν είχαν ψηφίσει ακόμη", ανέφερε η αστυνομία.
 
Μια γυναίκα ακούστηκε να λέει ότι στο βίντεο που κυκλοφόρησε η αστυνομία αναρωτήθηκε πού ήταν η ψήφος της και είχε προγραμματίσει να πάει να ψηφίσει αυτοπροσώπως.

Αξιωματούχοι του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα δήλωσαν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλα θύματα.

"Το κίνητρο για κλοπή των ψήφων είναι προς το παρόν άγνωστο", ανέφερε το Δ.Σ. "Αυτή τη στιγμή, η έρευνα συνεχίζεται και δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις".

Κόσμος

Νέα Υόρκη: Λεωφορείο με επιβάτες έπεσε από γέφυρα (βίντεο)

λεωφορειο - νεα υορκη

Να κρέμεται στο κενό βρέθηκε ένα λεωφορείο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, τουλάχιστον επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, τραυματίστηκαν, όταν το λεωφορείο πέρασε πάνω από μια νησίδα.

 

 

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το λεωφορείο να κρέμεται από τη γέφυρα ταχείας κυκλοφορίας.

Όλοι οι τραυματίες ήταν επιβάτες λεωφορείων και μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ινδονησία: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες μετά από ισχυρό σεισμό

Γερμανία: Ξεκινά το συνέδριο του CDU - Το Σάββατο η εκλογή του νέου αρχηγού

Ερντογάν: Μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη