Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήφης Βαλυράκης: Καταπέλτης ο ανακριτής Χαλκίδας για τους κατηγορουμένους

Image
βαλυρακης
 clock 09:51 | 14/06/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Kαταπέλτης είναι το σκεπτικό του ανακριτή Χαλκίδας, βάσει του οποίου αποφασίστηκε -με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα- η προφυλάκιση των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία του Σήφη Βαλυράκη.

«Ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συναπόφαση και συνεννόηση, με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον σκοτώσατε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανακριτής της υπόθεσης.

Μετά την προφυλάκιση των δύο αλιέων που είναι αδέλφια, η σύζυγος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, έκανε λόγο για στυγερή και αποτρόπαια δολοφονία, ενώ ζητά να πληροφορηθεί το κίνητρο των δύο προφυλακισμένων.

«Σήφης Bαλυράκης – δικτατορία των συνταγματαρχών. Χρειάστηκαν 18 μήνες για να απελευθερωθεί από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αλβανίας, μετά την απόδρασή του από τις φυλακές της Κέρκυρας προς τη γείτονα του Εμβέρ Χότζα. Eλλάδα: 24 Ιανουαρίου 2021- Ιούνιος 2022. Μετά από 18 μήνες από τη δολοφονία του στη θάλασσα της Ερέτριας, που χρόνια αγαπούσε και εξερευνούσε. Αναπάντεχα και ασύμβατα έχασε τη ζωή του. Μια δολοφονία στυγερή και αποτρόπαια. Ποιο το κίνητρο; Θα λογοδοτήσει κανείς από αυτούς που προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η χήρα του Σήφη Βαλυράκη.

«Εν γνώσει σας»

Στη 16σέλιδη απόφαση του ανακριτή περιγράφεται με λεπτομέρειες η δράση των κατηγορουμένων, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο («εν γνώσει σας», όπως σημειώνεται) το αλιευτικό τους χτύπησε με την προπέλα και τα υδροπτερύγιά του τον Σήφη Βαλυράκη.

Αναφορά γίνεται και στην πορεία διαφυγής τους από το σημείο, στις αποκαλυπτικές καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, στο περιεχόμενο των επικοινωνιών από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πολλών προσώπων, στο σύνολο του φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού, στις εκθέσεις των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στις ιατροδικαστικές εκθέσεις νεκροψίας-νεκροτομής.

Στη δεύτερη σελίδα ο ανακριτής περιγράφει αναλυτικά τις τελευταίες στιγμές του 79χρονου πρώην πολιτικού.

«Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούνταν με το φουσκωτό σκάφος του “ΜΙΝΑ” και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με τη χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα.

Τότε κι ενώ το αλιευτικό σας σκάφος βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού σε κίνηση, το απομακρύνατε από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς το Πεζονήσι και από την κίνηση αυτή του αλιευτικού, εν γνώσει σας, ο Ιωσήφ Βαλυράκης, ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα, ήρθε σε επαφή με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του αλιευτικού σκάφους που βρίσκονταν στην πρύμνη του, καθώς και με αμβλείες επιφάνειες αυτού, με αποτέλεσμα να προκληθούν, εκτός από θλαστικά τραύματα στην κεφαλή, στον αριστερό αγκώνα και στον αριστερό δείκτη αφενός, αφετέρου εκχυμώσεις στην κεφαλή, στην αυχενική χώρα, στον δεξιό βραχίονα και στο δεξιό αντιβράχιο», αναφέρεται στο σκεπτικό για την προφυλάκιση των δύο αλιέων.

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε αναφέρει στην έκθεσή της η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου και είχε αποκαλύψει η Realnews, «το άτομο έχει δεχτεί πλήξη σε διάφορες περιοχές του σώματος από δεξιά και από αριστερά στο πρόσωπο, από αριστερά στον τράχηλο και στον αριστερό αγκώνα.

Τα δύο τραύματα στην παλαμιαία επιφάνεια του αριστερού αντίχειρα και του αριστερού δείκτη έχουν προκληθεί από κοφτερό όργανο και φαίνεται να έχουν προκληθεί στην προσπάθεια σύλληψης κάποιου θλώντος-τέμνοντος οργάνου με τα χέρια. Τέλος, η κεφαλή κατά τη βρεγματική χώρα έχει δεχτεί πλήξη ή έχει προσκρούσει σε ανένδοτη επιφάνεια».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κρήτη: Δίωξη ναρκωτικών και ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο στ' Ανώγεια

Σήφης Βαλυράκης: Πώς η Google ρίχνει φως στην υπόθεση θανάτου

Υπόθεση Βαλυράκη: «Δέχτηκε 15 χτυπήματα σε κεφάλι, πρόσωπο και αυχένα» υποστηρίζει η οικογένεια

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis