Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για πατέρα που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό την ώρα του μαθήματος

Image
σχολείο, σχολική τάξη
 clock 13:32 | 05/02/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσε η καταγγελία καθηγητών και γονέων Γυμνασίου των Καλυβίων ότι πατέρας μαθητή εισέβαλε στη τάξη του γιου του εν ώρα μαθήματος και επιτέθηκε στην καθηγήτρια, η οποία λίγη ώρα πριν είχε ζητήσει από τον μαθητή να αποχωρήσει από την αίθουσα εξαιτίας απρεπούς συμπεριφοράς.

Η κυρία Αδειλίνη απέστειλε τα σχετικά δημοσιεύματα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Ολόκληρη η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου:

«Προς τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας ενός μαθητή εισέβαλε στο χώρο του σχολείου αλλά και μέσα σε τάξη στα Καλύβια και επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς και στη Διευθύντρια, που επέβαλαν παιδαγωγικά μέτρα στον γιό του, επειδή εξύβρισε καθηγήτρια και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς διακρίβωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη».

Πώς έγινε το περιστατικό στα Καλύβια

Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (29/1) σε Γυμνάσιο των Καλυβίων, και μάλιστα σε ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, μια καθηγήτρια ζήτησε από μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να βγει εκτός αίθουσας διότι συμπεριφερόταν στην ίδια με απρέπεια εξυβρίζοντάς την.

Το παιδί βγήκε, αλλά λίγη ώρα αργότερα εισέβαλε στο σχολείο μαινόμενος ο πατέρας του μαθητή και επιτέθηκε στην καθηγήτρια και μάλιστα μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία παρακολουθούσαν σοκαρισμένα το σκηνικό.

«Έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο»

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν προς γονείς και μαθητές οι καθηγητές (ο Σύλλογος Διδασκόντων) του σχολείου ανέφεραν επί λέξει τα εξής:

«Δυστυχώς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά του σχολείου περιστατικό.

Πατέρας μαθητή στον οποίο νωρίτερα είχαν επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα επειδή εξύβρισε καθηγήτρια του μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών του εισέβαλε στο χώρο σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια. Έδινε και αφαιρούσε το λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλε και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο.

Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές.

Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο. Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμο 48ωρο για την εξέλιξη με τα αγροτικά μπλόκα -Κάλεσμα της κυβέρνησης για διάλογο

Διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι έκλεψαν, ξυρίστηκαν και έκαναν μπάνιο (βίντεο)

Κρήτη: Τρελή πορεία αυτοκινήτου - Γκρέμισε κολώνα, ξεπάτωσε δέντρο (εικόνες)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis