Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Πότε θα δοθεί η τρίτη δόση

Image
οικογενειακο επιδομα
 clock 17:21 | 22/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης σημείωνε ότι έως αύριο Παρασκευή θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους 635.000 δικαιούχους κάτι όμως που μάλλον δεν θα επαληθευτεί αφοί ο καθόλα αρμόδιος ο Υπουργός Εργασίας «βλέπει» την πληρωμή ακόμη και στις 30 του μήνα.

«Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Σχετικά με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ, που έχει ήδη καθυστερήσει, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι εκτιμά πως θα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί έως τις 23 Οκτωβρίου. Επέρριψε μάλιστα ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση, λόγω της διήμερης κατάληψης του υπουργείου. Πάντως ο υπουργός Εργασίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εμμέσως πλην σαφώς, η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

Στις 20 Οκτωβρίου ήταν, σύμφωνα με το νόμο, να γίνει η εκταμίευση της τρίτης δόσης για το οικογνειακό επίδομα, όμως από τους 635.000 δικαιούχους μόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα, αναφέρει το newsit.gr χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας. Τέλος, η δυνατότητα διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Εσωτερικών με τα ηλεκτρονικά μητρώα του ΙΚΑ και του ΟΓΑ για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, όπως η Κάρτα του Πολίτη, απασχόλησε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με τις διοικήσεις των δύο ασφαλιστικών οργανισμών.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis