Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφοντίνας: Προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τη μεταγωγή του στον Δομοκό

Image
Δημήτρης Κουφοντίνας
 clock 20:09 | 10/09/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων, που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια φυλάκισης.

Ο μελισσοκόμος με αφορμή τη συμπλήρωση 19 ετών φυλάκισης του και κάνοντας χρήση του δικαίωμα που του παρέχει η ποινική νομοθεσία, στα μέσα του περασμένου Αυγούστου κατέθεσε στη διοίκηση των φυλακών αίτημα για υφ’ όρων απόλυση. Του αιτήματός του θα επιληφθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Επικαλείται αρνησιδικία στο αίτημα μεταγωγής του

Στην αίτησή του ενώπιον ΑΕΔ, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και ορίζει συνηγόρους υπεράσπισής του, την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Δημήτρη Σαραφιανό, υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Κάτι, που παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Σύμφωνα με τον ισοβίτη αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Η αντιπαράθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα με την Πολιτεία, για την οποία μάλιστα είχε κατέλθει σε πολυήμερη απεργία πείνας, ξεκίνησε όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου αποφάσισε να μεταχθεί ο «Λουκάς» στις φυλακές Δομοκού.

Αρχικά, ήταν αρνητική (11.3.2021) η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του από τον Δομοκό στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά από αυτή την άρνηση του ΚΕΜ, ο πολυισοβίτης κρατούμενος, μέσω των συνηγόρων του Ιωάννας Κούρτοβικ και Θέμη Σοφού, προσέφυγε αρχικά στα Ποινικά Δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία: 25χρονος έκανε βουτιά θανάτου από ταράτσα - Τον βρήκε η γιαγιά του

Ομόφυλα ζευγάρια: 160 προσωπικότητες ανοίγουν θέμα για τα δικαιώματά τους

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis