Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

534 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Αύγουστο

Image
αποζημίωση
 clock 07:48 | 12/09/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Αύγουστο. Οι επιχειρήσεις θα έχουν ένα 10ήμερο στην διάθεσή τους να δηλώσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή για τον Αύγουστο, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν αντίστοιχα ένα 11ήμερο να υποβάλλουν την δική τους δήλωση για τα 534 ευρώ, μετά την δήλωση του εργοδότη.

Οι μονομερείς δηλώσεις των εποχικών υπαλλήλων που δεν έχουν επαναπροσληφθεί θα συνεχίζονται έως και τις 31 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε νέες προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων και τον μηχανισμό «Συν – Εργασία» για τον μήνα Αύγουστο.

Αναστολές Συμβάσεων
Ειδικότερα για τις αναστολές συμβάσεων του Αυγούστου ισχύουν τα ακόλουθα:

Για τους κλάδους : Επισιτισμού - Τουρισμού - Μεταφορών - Πολιτισμού - Αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ, καθώς και οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων υποβάλλουν :

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες δήλωση αναστολής στην «Εργάνη» από 14 Σεπτεμβρίου έως 24 Σεπτεμβρίου
Οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://supportemployees.yeka.gr από 14 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου

Προσοχή:

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες υποβάλλουν το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά» και δηλώνουν τους εργαζόμενούς τους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε αναστολή είτε για όλο το μήνα Αύγουστο είτε χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα.
Στην περίπτωση αναστολής της σύμβασης εργασίας εργαζόμενου/ων όλο το μήνα η επιχείρηση - εργοδότης υποβάλει μόνο μια δήλωση.
Στην περίπτωση αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζόμενου/ων για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα η επιχείρηση υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis