Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ένας τραυματίας από τη σύγκρουση τρένου με ΙΧ -Τι αναφέρει η Hellenic Train (εικόνες)

Ράγες τρένου
 clock 12:53 | 14/01/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Παραλίγο τραγωδία στην περιοχή της Παραλίας Πατρών όταν το τρένο του προαστιακού συγκρούστηκε με ΙΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, το τρένο φθάνοντας στη διάβαση άρχισε να κορνάει, ωστόσο ο 40χρονος οδηγός φαίνεται πως δεν το αντιλήφθηκε (ενώ κάποιοι περαστικοί ανέφεραν πως δεν κατέβηκαν οι μπάρες) και επιχείρησε να περάσει, με αποτέλεσμα το ΙΧ να παρασυρθεί για τουλάχιστον 20 μέτρα.

Για καλή του τύχη ο οδηγός βγήκε από το όχημα με ελαφρά τραύματα , ενώ περίοικοι που είδαν τη συνέβη έτρεξαν αμέσως να βοηθήσουν και να καλέσουν το ΕΚΑΒ διασώστες του οποίου προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό και στην συνέχει τον μετάφεραν στο νοσοκομείο.

Image
ΙΧ τρένο

 

Image
ΙΧ τρένο

 

Ανακοίνωση για τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας του Προαστιακού με αυτοκίνητο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Πάτρα, εξέδωσε η Hellenic Train στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων γιατί ήταν ανεβασμένες οι μπάρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα το πρωί, στις 8:00 π.μ., κατά τη διάρκεια του δρομολογίου 11352 Πάτρα-Κάτω Αχαΐα που εκτελούσε αμαξοστοιχία του Προαστιακού, κι ενώ κινείτο κοντά στον σταθμό Παραλία, συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, το οποίο επιχείρησε να περάσει από την ισόπεδη διάβαση, ενώ οι προστατευτικές μπάρες ήταν ανεβασμένες. Διευκρινίζεται ότι νωρίτερα μία ένδειξη στην αμαξοστοιχία οδήγησε τον μηχανοδηγό στην ακινητοποίηση του συρμού προκειμένου να αποκαταστήσει την βλάβη άμεσα. Η ολιγόλεπτη παύση αυτή επηρέασε το σύστημα αισθητήρων του χρονοδιακόπτη, που ρυθμίζει τη διάρκεια που θα παραμείνουν κατεβασμένες ή ανεβασμένες οι μπάρες.

Ο μηχανοδηγός, αντιλαμβανόμενος τη συνθήκη, μείωσε άμεσα την ταχύτητα και χρησιμοποίησε συνεχώς την προειδοποιητική κόρνα, ακολουθώντας πιστά τους προβλεπόμενους κανονισμούς κυκλοφορίας.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ο οδηγός του οχήματος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα ενώ και οι 5 επιβάτες της αμαξοστοιχίας είναι καλά στην υγεία τους.

Το δρομολόγιο ακυρώθηκε και αντικαταστάθηκε από λεωφορείο, όπως και τα δρομολόγια 11354 και 11355.

Image
ΙΧ τρένο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά: «Καταστράφηκα» φώναζε ο 45χρονος όταν τράκαρε τον 22χρονο Παναγιώτη

Πυρκαγιές στο Λος Άντζελες: Κίνδυνος νέων εστιών από τους ισχυρούς ανέμους

Κρίσιμο 24ωρο για τη Γάζα: Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία για εκεχειρία Ισραήλ – Χαμάς

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis