Ελλάδα

Παιδιά κάνουν μάθημα σε πολυκατοικία το 2019! (βίντεο)

εκπαιδευτικός

Σκάλες από πολυκατοικία ανεβοκατεβαίνουν οι μαθητές του 26ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας που πρέπει για ένα σχολείο, προσευχή και γιορτές στο γκαράζ του οικήματος, που είναι το υπόγειο, μάθημα σε αίθουσες που δεν έχουν φυσικό φως, παιχνίδι στον ακάλυπτο του κτηρίου και τουαλέτες χωρίς αποχέτευση είναι κάποιες από τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο δημοτικό.

Μία κατάσταση που κρατά 32 χρόνια τώρα στην πόλη της Χαλκίδας, την οποία και προσβάλει, αφού οι εικόνες θυμίζουν τριτοκοσμικό κράτος. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί σε συνεννόηση με τους αυτοδιοικητικούς για την απόκτηση και τη δημιουργία ενός νέου σχολικού συγκροτήματος.

Προσπάθειες όμως που έπεφταν στο κενό, την ώρα μάλιστα που θεμελιωνόντουσαν και χτιζόντουσαν άλλα σχολεία. Για το συγκεκριμένο, κάτι γινόταν και ο φάκελος έπρεπε να μπει στο συρτάρι. Για άλλη μια φορά, οι γονείς αποφάσισαν να συγκαλέσουν συνέλευση μαζί με τους δασκάλους, τον διευθυντή του σχολείου και με καλεσμένους τη δημοτική και περιφερειακή αρχή, η

Η δήμαρχος, Έλενα Βάκα, έδειξε αποφασισμένη να προχωρήσει το θέμα. 'Οπως είπε το οικόπεδο έχει βρεθεί, το ρυμοτομικό ολοκληρώθηκε,  η τεχνική μελέτη του δήμου θα είναι έτοιμη σε τέσσερις μήνες και μένει η εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

 

 

Εδώ, η έρχεται η Περιφέρεια, η οποία δια του εντεταλμένου της συμβούλου, Κώστα Γαλάνη, δεσμέυτηκε ότι τα πρώτα χρήματα που θα εξασφαλιστούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι για την ανέγερση νέου σχολείου. Στη συνέλευση οι γονείς και οι δάσκαλοι ζήτησαν μέχρι να γίνει το νέο κτήριο, να δοθούν χρήματα για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που χρειάζονται για την ασφάλεια των παιδιών.

Πηγή: tvstar.gr

Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής

πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής. Για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία στη γέφυρα Λυκόβρυσης και προς Λαμία στη γέφυρα Τατοϊου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ' άκρη σε άκρη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.