Ελλάδα

Η "λαβωμένη" από τον σεισμό Σάμος θα τιμήσει τον Άγιο Νικόλαο

samos.jpg

Η Σάμος θα τιμήσει τον Άγιο Νικόλαο λίγο διάστημα μετά τον σεισμό που κατέστρεψε αρκετές Εκκλησίες του νησιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου για την εορτή του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βαθύ και θα προστεί της Δοξολογίας για την εορτή του Πολεμικού Ναυτικού. 

H ανακοίνωση

Ἐν ἀναμονῇ τῆς ἑορτῆς τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Νικολάου Ἀρχιεπισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας τοῦ θαυματουργοῦ, τῇν ἐρχόμενη Κυριακῇ 6ῃ Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσέβιος θα ἱερουργήσει σύν Θεῷ εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βαθέος καί θά προστεί τῆς Δοξολογίας ἐπί τῇ ἑορτῇ τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ, κεκλεισμένων τῶν θυρῶν, συμφώνως πρός τά ειδικά μέτρα ὑγιειονομικῆς προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊου.

Ομοίως θα λειτουργήσουν και όλοι οι πανηγυρίζοντες Ιεροί Ναοί αφιερωμένοι στην μνήμη του Αγίου Νικολάου κεκλεισμένων των θυρών αυτών εφαρμόζοντας τα μέτρα προστασίας από της λοιμικής νόσου.

Παράκλησις δε προς ἅπαντας διά τήν τήρησιν όλων τῶν μέτρων πρός προστασία του εαυτού μας, των συνανθρώπων μας και το συμφέρον ὅλων.

Δείτε το  βίντεο από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον σεισμό και τις ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί όπως τις κατέγραψε η επιστημονική αποστολή του ΕΚΠΑ.

Στο βίντεο φαίνονται οι ζημιές στους Ιερούς Ναούς όπως έχουν καταγραφεί από drone. 

 

 

Ελλάδα

Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης αποκτά η Ελλάδα

Αθήνα - ατμοσφαιρική ρύπανση

Η χώρα από σήμερα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β 182) προβλέπονται μέτρα για τη μείωση των εθνικών εκπομπών ορισμένων ατμοσφαιρικών ρύπων για τα έτη 2020 έως 2029 και από το 2030 και μετά, για τους ρύπους διοξειδίου του θείου (SO2), οξειδίων του αζώτου (NOx), πτητικών οργανικών ενώσεων εκτός του μεθανίου (NMVOC), αμμωνίας (NH3) και λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ2,5).

Οι εθνικές πολιτικές και τα μέτρα που περιλαμβάνει το ΕΠΕΑΡ αφορούν στον αγροτικό τομέα, τον τομέα διαχείρισης αποβλήτων και τον τομέα των μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΠΕΑΡ είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου και έλαβε χώρα εκτενής δημόσια διαβούλευση με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εύστοχες παρατηρήσεις αναφορικά με τα μέτρα και τις πολιτικές που περιέχονται στο θεσμοθετημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χανιά - ΒΟΑΚ: Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Χατζηδάκης προς ΕΣΕΕ: Στήριξη στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία

Ηράκλειο: Για θυελλώδεις βοριάδες προειδοποιεί το Λιμεναρχείο