Εκλογές 2019

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου για το αποτέλεσμα των εκλογών

βασίλης κεγκέρογλου

Δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών:

"Με το Κίνημα Αλλαγής, τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης  θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Πατρίδα μας, επιδιώκοντας συνεννόηση στα Εθνικά θέματα και τα μείζονα ζητήματα και απαιτώντας βιώσιμες λύσεις με κοινωνική δικαιοσύνη.
H εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών  του Ηρακλείου με γεμίζει χαρά άλλα και μεγαλύτερες ευθύνες για να συνεχίσουμε με υπεύθυνη, δυναμική και προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στην νέα κυβέρνηση. Το Κίνημα Αλλαγής με βαθιές ρίζες στο λαό θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του για να δημιουργήσει μια νέα δυναμική αντίστοιχη των προσδοκιών των προοδευτικών πολιτών".  

Κρήτη

Επίσκεψη Κεγκέρογλου στο Δημαρχείο Χερσονήσου

Επίσκεψη Κεγκέρογλου στο Δημαρχείο Χερσονήσου

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του Κινήματος Αλλαγής σε φορείς του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου Αντώνη Ζαχαριουδάκη, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Χερσονήσου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σέγκο, τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ζαχαριουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Καρακατσάνη, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, σχετικά με την ανάγκη προώθησης του πολεοδομικού σχεδιασμού, την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και την λήψη μέτρων στήριξης του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής και όλων των δραστηριοτήτων που λειτουργούν συμπληρωματικά σ’ αυτούς τους τομείς.

Επιπλέον ενημέρωσε για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που πλήττουν κυρίως τον τουρισμό, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους αγρότες και αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που προκαλούνται στο Δήμο και αφορούν μειωμένα έσοδα, όχι μόνο από τον τουρισμό αλλά και τις άλλες δραστηριότητες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αίτημα του Δήμου Χερσονήσου για την παραχώρηση από την ΕΠΑΔ έκτασης 70 περίπου στρεμμάτων εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσεως Γουρνών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της τοπικής ανάπτυξης παράλληλα με την υλοποίηση του ΕΣΧΑΔΑ που προωθεί αυτό διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της μισής περίπου έκτασης της πρώην βάσης Γουρνών.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο., μετά την ενημέρωση αυτή και αφού διατύπωσε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου και της Κρήτης γενικότερα, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στις αναγκαίες και ενδεδειγμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου Χερσονήσου και γενικότερα για την υλοποίηση των προτάσεων του, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των τεσσάρων (4) Δημοτικών Ενοτήτων Μαλίων, Χερσονήσου, Γουβών και Επισκοπής.