Στην Κρήτη θα βρεθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας όπως όλα δείχνουν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς η κυβέρνηση ανεβάζει ρυθμούς μετά το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις που έχει επιδείξει η Κινεζική πλευρά, μεταξύ αυτών και για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, από την μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία στον κόσμο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, η επίσκεψη στην Κρήτη των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Κίνας, τοποθετείται την επόμενη Παρασκευή 20 Ιουνίου εκτός απροόπτου.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάγκ θα βρεθεί στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, από τις 19 – 21 Ιουνίου στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες εντάσσεται και η κάθοδός του στην Κρήτη.
Το Πεκίνο έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται έντονα για νέες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών.
Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα των Κινέζων αξιωματούχων και σ' ότι αφορά την επίσκεψη του στην Κρήτη, ο κ. Λι Κετσιάνγκ, προτίθεται να ευχαριστήσει προσωπικά τον Κρητικό λαό για την πολύτιμη βοήθειά του, την περίοδο των ταραχών στη Λιβύη, όταν η Κρήτη, δέχτηκε τα πλοία με του Κινέζους υπήκοους, και συνέβαλε στην ασφαλή προώθησή και στον επαναπατρισμό τους.
Επίσης θα εκφράσει το κινεζικό ενδιαφέρον για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η δημοπράτηση του οποίου τοποθετείται χρονικά σε ένα μήνα από σήμερα.
Σημειώνεται ότι στα πλάνα της κινεζικής αεροπορικής εταιρίας που ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, υπάρχουν απ' ευθείας πτήσεις Πεκίνο – Ηράκλειο και Σαγκάη – Ηράκλειο.
Αυτό θα αποτελέσει σημαντικό βήμα, στην αύξηση του τουρισμού στην Κρήτη με ποιοτικούς επισκέπτες.
Η κινεζική πλευρά εκτιμά ακόμα ότι στην περίπτωση του αεροδρομίου του Καστελίου υπάρχουν προοπτικές για τη δημιουργία πύλης εισόδου για επιβάτες και προϊόντα από την Κίνα προς την Ευρώπη
Το ταξίδι της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Κρήτη συνδέεται και με την προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να προσελκύσει ιδιώτες αγοραστές ακινήτων.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει έμφαση στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και κινείται σε εντατικούς ρυθμούς "ρίχνοντας" ιδιαίτερο βάρος στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην περαιτέρω βελτίωση του κλίματος για τη χώρα και την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό.
Ε.Μ