Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί μαθητές από έκρηξη σε σχολείο
ekriti, image not found
 clock 12:58 | 10/11/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε τουλάχιστον 47 ανήλθε ο αριθμός των μαθητών που σκοτώθηκαν από έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε γυμνάσιο και λύκειο αρρένων της βορειοανατολικής Νιγηρίας την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης πριν από την έναρξη των μαθημάτων, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο μία καθηγήτρια κι ένας γιατρός.

Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε λύκειο της πόλης Πότισκουμ, της οικονομικής πρωτεύουσας της Γιόμπε-- μιας από τις τρεις πολιτείες του βορρά που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης από τον Μάιο του 2013 στο πλαίσιο των προσπαθειών των αρχών να αντιμετωπίσουν τη δράση της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τη στιγμή της έκρηξης οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν το καθημερινό πρωινό διάγγελμα του διευθυντή του σχολείου.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ σε σχολεία είναι συχνό φαινόμενο στη βόρεια Νιγηρία.

"Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών είναι 48, ενώ 79 είναι οι τραυματίες. Μέτρησα τα πτώματα, κυρίως μαθητών και λίγων καθηγητών", δήλωσε στο Ρόιτερς νοσοκόμα στο Γενικό Νοσοκομείο της Πότισκουμ.

"Μία καθηγήτρια που επέζησε από την έκρηξη με ελαφρά τραύματα είπε ότι ο βομβιστής ήταν ντυμένος σαν μαθητής και βρισκόταν μαζί με τους άλλους στο χώρο συγκέντρωσης", είπε η νοσοκόμα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η οργάνωση, η ονομασία της οποίας σημαίνει "Η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία" στην τοπική γλώσσα Χάουσα, χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη χώρα--τη μεγαλύτερη οικονομία στην Αφρική και κυρίαρχη πετρελαιπαραγωγό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis