Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Οι αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή μας η τεχνολογία μέσα από το διαφημιστικό σποτ της Apple

Το πρώτο iphone της Apple κυκλοφόρησε πριν 7 χρόνια (29 Ιουνίου 2007) και έκτοτε έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο επικοινωνεί μεταξύ του για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.

Μέσα από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρίν λίγες μέρες παρουσιάζει πόσο χρήσιμο και σχεδόν απαραίτητο έχει γίνει στην καθημερινή μας ζωή αυτό το "σύστημα" που έχει δημιουργήσει. Το διαφημιστικό σποτ με τίτλο "Parenthood" δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία της Apple βοηθάει τους γονείς να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη.

Η εταιρία προβάλει το iphone 5s και ταυτόχρονα το ηλεκτρονικό θερμόμετρο Kinsa, την κάμερα παρακολούθησης βρεφών WiThings, το ψηφιακό μικροσκόπιο ProScope Micro Mobile και άλλες εφαρμογές που διαθέτει.

Η Apple έχει καταφέρει να κερδίσει τη νέα γεννιά αφού οι συσκευές της είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε μικρές ηλικίες. Μέσα από το συγκεκριμένο βίντεο προσπαθεί να διεισδύσει και στις μεγαλύτερες ηλικίες αφού με τις λειτουργίες που παρέχει δείχνει να λύνει τα χέρια στους γονείς με τη δύσκολη δουλειά να μεγαλώνουν τα παιδιά τους. 

 

 

Πολιτισμός

Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Δύο δακτυλικά αποτυπώματα του ζωγράφου εντοπίστηκαν στα «Ηλιοτρόπια»

Βαν Γκογκ - Ηλιοτροπια

Δακτυλικά αποτυπώματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ φαίνεται ότι εντοπίστηκαν σε έναν από τους πίνακές του με τα «Ηλιοτρόπια», που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1889, όταν ο διάσημος ζωγράφος βρισκόταν στην Αρλ.

Όπως ανακοίνωσε το μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, οι άνθρωποι που ανέλαβαν την συντήρηση του έργου εντόπισαν δύο δακτυλικά αποτυπώματα στο χρώμα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του πίνακα. Όπως εικάζουν, ο ζωγράφος πρέπει να είχε πάρει τον καμβά, ενώ το χρώμα ήταν ακόμη λίγο νωπό, αφήνοντας τα ίχνη του.

Τα «Ηλιοτρόπια» είναι από τις πλέον διάσημες σειρές έργων του Βαν Γκογκ, που συνδέονται με τον Πολ Γκογκέν και φιλοτέχνησε το 1888 και το 1889. Συνολικά ζωγράφισε πέντε έργα σε μεγάλους καμβάδες, ορισμένους από τους οποίους τοποθέτησε στο δωμάτιο που θα έμενε ο Γκογκέν, στην Αρλ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το κόκκινο αγόρι»: Ο πιο αμφιλεγόμενος πίνακας επιστρέφει στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Φρίντα Κάλο: Στο "σφυρί" βγαίνει προσωπογραφία της

Η αποκατάσταση έργου του Vermeer αποκαλύπτει πίνακα του Έρωτα κρυμμένο για πάνω από 350 χρόνια

ESPA BANNER