Κόσμος

Αερόστατο με τουλάχιστον 16 ανθρώπους έπεσε στο Τέξας

stream_img.jpg

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα αερόστατο έπιασε φωτιά και κατέπεσε σε έναν βοσκότοπο κοντά στην πόλη Λόκχαρτ στο κεντρικό Τέξας, μετέδωσε ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος το γραφείο του σερίφη της περιοχής.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) επιβεβαίωσε τη συντριβή, που συνέβη σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νότια του Όστιν, χωρίς να δώσει πληροφορίες για θύματα.
Το τηλεοπτικό δίκτυο του Όστιν KEYE επικαλούμενο το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Κάλντγουελ μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Κόσμος

Γερμανία: Η ακροδεξιά ομάδα "S" σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον ηγετικών στελεχών των Πρασίνων

Ακροδεξιά Γερμανία

Οι φερόμενοι ως ακροδεξιοί τρομοκράτες της ομάδας "S", οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, φαίνεται πως σχεδίαζαν επιθέσεις κατά των ηγετικών στελεχών των Πρασίνων, του Ρόμπερτ Χάμπεκ, συμπροέδρου του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και του Άντον Χοφράιτερ, συμπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). Αυτό προκύπτει από τις έρευνες της ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Die Zeit".

Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν διάκριση μεταξύ «μαλακών» και σκληρών στόχων.

Ως «μαλακοί» στόχοι κατονομάζονται οι μαύροι Αφρικανοί, για τους οποίους ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να έχει πει ότι δεν μπορεί να σκοτώνει τον καθένα που βλέπει, αν και θα το έκανε ευχαρίστως, «αλλά θα γίνει και αυτό».

Οι Γερμανοί πολιτικοί θεωρούνται «σκληροί στόχοι». Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές αναφέρουν ονομαστικά τους Πράσινους πολιτικούς Χάμπεκ και Χοφράιτερ. Ένας από τους βασικούς υπόπτους φέρεται μάλιστα να λέει σε κάποια συζήτηση ότι οι ημέρες της δημιουργίας παραστρατιωτικών ομάδων έχουν παρέλθει και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος «να αφήσει πίσω του ζωές», γράφει η εφημερίδα "Die Zeit".