Αθλητικά

Κολύμβηση ΑμΕΑ: Στο Παγκόσμιο η Χιώτη - Γράφει ιστορία

hioti.kolymvisi.jpg

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ηρακλειώτικης κολύμβησης, συμμετέχει κολυμβήτρια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο λόγος για την αθλήτριά της «Ζωοδόχος Πηγής» και των Δελφινιών , Σύλια Χιώτη.
Η Χιώτη  αναχωρεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 με την Εθνική Ομάδα για το Λονδίνο, όπου θα διεξαχθεί στο London Aquatics Center το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ (London 2019 World Para Swimming Allianz Championships) στις 9-15 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή 651 κολυμβητών από 81 χώρες.
Η Εθνική μας Ομάδα αποτελείται από 14 κολυμβητές-τριες (10 άνδρες και 4 γυναίκες).
Τα αγωνίσματα στα οποία θα συμμετέχει η πρωταθλήτρια του Ηρακλείου είναι στην Κατηγορία S13: 400μ. Ελεύθερο τη Δευτέρα 9/9/2019, 100μ. Πρόσθιο την Παρασκευή 13/9/2019 και 50μ. Ελεύθερο την Κυριακή 15/9/2019.

Σε δηλώσεις της η Σύλια Χιώτη ανέφερε. "Είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση, η προετοιμασία μου παρ' όλες τις δυσκολίες πήγε πολύ καλά. Ανυπομονώ να αγωνιστώ σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".

Την Σύλια Χιώτη θα συνοδεύσει ο προπονητής της Αγαπητός Μηναδάκης ο οποίος δήλωσε ."Η Σύλια πρωτοεμφανίζεται σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι εκεί θα πιστοποιήσει τις ικανότητές της. Έχουμε δουλέψει και είναι βέβαιο το θετικό αποτέλεσμα. Ο μεγάλος στόχος είναι να κολυμπήσει σε δύο μεγάλους τελικούς των 400μ. Ελεύθερο και 100μ. Πρόσθιο"

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία αναφέρουν."Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου τόσο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου όσο και του Σεπτεμβρίου όπως και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος για την παραχώρηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου κατά την διάρκεια της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, προκειμένου η προετοιμασία της κολυμβήτριας να συνεχιστεί χωρίς δυσκολίες.
Ο συνδυασμός των δύο σωματείων, του αθλητικού ομίλου «Ζωοδόχος Πηγής» και «Δελφίνια Ηρακλείου» είναι η κινητήριος δύναμη στον αγώνα αυτό!
Σύλια προχώρα δυνατά και σταθερά προς τον στόχο σου! Είμαστε όλοι δίπλα σου!"

Αθλητικά

Πρόσκληση του Αυγενάκη για εθελοντική αιμοδοσία

Ο κ. Αυγενάκης

Επιστολή προς την αθλητική κοινότητα της χώρας απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Απευθυνόμενος προς τις 48 Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία, προτρέπει για να ενταθεί η εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να μην παρατηρηθεί μείωση των αποθεμάτων αίματος στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Καλεί όλη την αθλητική οικογένεια να παρακινηθεί και να εντατικοποιήσει τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, θα οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:

«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.  Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».