Αθλητικά

Γ Εθνική: 14 στις 16 Κρητικές ομάδες δεν θέλουν την επανέναρξη

Γ ΕΘΝΙΚΗ

Σε μια τηλεδιάσκεψη που κράτησε κάτι λιγότερο από 3 ώρες οι ομάδες του Κρητικού ομίλου της Γ’ Εθνικής αποφάσισαν να μη ξεκινήσουν προπονήσεις τουλάχιστον μέχρι να πάρουν επίσημες διαβεβαιώσεις για μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν και τα οποία όπως τόνισαν δεν είναι τόσο οικονομικού ενδιαφέροντος όσο κοινωνικής ευθύνης.

Με ψήφους 14 -2 (Αλμυρός και Πόρος τάχθηκαν υπέρ των προπονήσεων) οι ομάδες λοιπόν της Γ’ Εθνικής του Κρητικού Ομίλου δεν ξεκινούν προπονήσεις.

Το θέμα όπως αναφέρθηκε δεν είναι μόνο το οικονομικό το οποίο παίζει τον ρόλο του αλλά σίγουρα είναι μικρότερος σε σχέση με τον φόβο που κυριαρχεί αυτή την στιγμή και με την άνοδο των κρουσμάτων.

''Δεν γίνεται να κλείνουμε την Γ’ ΕΘΝΙΚΗ με 500 κρούσματα και να την ανοίγουμε με 2000''ήταν μια από τις ατάκες της ημέρας

Για να μπουν να ξεκινήσουν οι ομάδες θα πρέπει να δοθεί μια επίσημη κατεύθυνση και οδηγία πως θα γίνονται τα τεστ, που θα γίνονται και ποιος θα αναλάβει το κόστος αλλά και τι ισχύει αν σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος θετικός. Επίσης τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον σύλλογο και αν είναι ανυπεράσπιστος σε μια πιθανή κατηγορία.

Επίσης θα έπρεπε οι ομάδες να γνωρίζουν τον τρόπο διεξαγωγής της συνέχειας. Θα συνεχίσουμε απο εκεί που μείναμε και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με την υπάρχουσα προκήρυξης; (προλαβαίνουμε τις ημερομηνίες;) θα αγωνιστούν για έναν γύρο και αν ναι θα ξεκινήσουν όλες οι ομάδες από το μηδέν ή με την υπάρχουσα βαθμολογία γεγονός που δημιουργεί ανισορροπία.

Και τέλος ΑΝ ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ποια μορφή θα έχει την επόμενη χρονιά η Γ’ Εθνική και αν θα είναι η 3η ή 4η τη τάξει κατηγορία, θα είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική.

Φαντάζομαι υπάρχουν και άλλα ερωτήματα (ΚΑΙ οικονομικής φύσης) τα οποία θα γίνουν γνωστά σήμερα όμως αλήθεια η ΕΠΟ έχει σκεφτεί πως είναι η διοργανώτρια και θα έπρεπε αυτή πρώτη απ’ όλους να μεριμνήσει και να δώσει όλο το πλάνο ΕΠΙΣΗΜΑ και απο εκεί και πέρα η ομάδες να αποφασίσουν αν μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις και να αγωνιστούν.

Από εδώ και πέρα λοιπόν το “μπαλάκι” περνάει στην ΕΠΟ η οποία θα πρέπει να υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν ΑΝ επιστρέψουν οι ομάδες στους αγωνιστικούς χώρους διότι σε ένα “ομιχλώδες” τοπίο χωρίς επίσημο πλαίσιο σέντρα δυστυχώς δεν θα έχουμε…

Πηγή: sports-factory

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός (25/2-22:00): Θέλει να «σφραγίζει» το εισιτήριο για τους «16»

EuroLeague: Mε ΤΣΣΚΑ απόψε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Συνάντηση Αυγενάκη - Αρναουτάκη για αθλητικά ζητήματα και υποδομές

Αυγενάκης Αρναουτακης

Συνάντηση για τις αθλητικές υποδομές στην Κρήτη και την συνδιοργάνωση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων στο νησί, είχαν σήμερα στην Περιφέρεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση του Υφυπουργού με τον Περιφερειάρχη παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου και συντονιστή Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκου Συριγωνάκη, συζητήθηκε η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στην Κρήτη για την απρόσκοπτη άθληση της νεολαίας, αθλητικών συλλόγων, σωματείων ενώ επίσης συζητήθηκε και η απο κοινού συνεργασία Υπουργείου, Περιφέρειας με την Αυτοδιοίκηση στην συνδιοργάνωση -όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες -διεθνών αθλητικών αγώνων που να συνδέονται και με τον τουρισμό.

Ο Υφυπουργός και ο Περιφερειάρχης στο τέλος της συνάντησης, δήλωσαν ότι, έγινε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση για τις υποδομές και τις σχεδιαζόμενες αθλητικές διοργανώσεις, εκφράζοντας παράλληλα την θέληση τους για συνέχιση της καλής συνεργασίας προς όφελος της νεολαίας του Αθλητισμού και της Κρήτης γενικότερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθοδος Πέτσα στην Κρήτη - Συνάντηση Κουράκη με Αυγενάκη για αυτοδιοίκηση και αθλητισμό

ΕΑΚΗ: 12,5 εκ ευρω δέσμευσε ο Αυγενάκης για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις-Αναμένονται μελέτες

Παρουσιάστηκε το Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Βίντεο)