Υγεία

Σταματήσετε τον καβγά με τον σύντροφό σας λέγοντας μόνο μία λέξη

καβγάς

Οι τσακωμοί και οι διαφωνίες μέσα σε μία σχέση είναι στο πρόγραμμα, αλλά ένας ειδικός αποκαλύπτει τον τρόπο για να λήξετε έναν καβγά πριν πείτε κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα.
Σύμφωνα με τον Hal Runkel, μπορείτε να σταματήσετε την ένταση κάθε διαφωνίας λέγοντας μόνο μία λέξη: «Άουτς».

Ο Runkel αναφέρει ότι συχνά στους τσακωμούς χρησιμοποιούμε προσωπικές πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει εις βάρος του/της συντρόφου μας. Αν ο/η σύντροφός μας κάνει κάτι τέτοιο το ένστικτό μας μας λέει να ανταποδώσουμε και με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση γίνεται γρήγορα άσχημη.
«Όταν βρίσκεστε σε μία διαφωνία θα πείτε κάτι που θα πληγώσει τον άλλον, χρησιμοποιώντας προσωπικές πληροφορίες που έχετε ή έχουν εκείνοι για εσάς», είπε στο Business Insider.
Αν, όμως, πούμε κάτι του τύπου «άουτς» ή «ωχ, αυτό με πλήγωσε», αλλάζει εντελώς το κλίμα του διαλόγου.

«Αυτή η συζήτηση , που ήταν ένα γνωστό μονοπάτι, ένας καβγάς, είναι τώρα ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι γιατί ο ένας από εσάς επέλεξε να γίνει ευάλωτος», εξηγεί ο Runkel.
«Δεν είναι μία κίνηση για να διώξεις μακριά τον/την σύντροφό σου. Είναι ένα σημάδι καλωσορίσματος λέγοντας: Ξέρεις κάτι; Είμαι τόσο ανοιχτό/ή απέναντί σου που μπορείς πραγματικά να με πληγώσεις. Οπότε, τώρα μπορούμε μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον, ως δύο άνθρωποι που αγαπιούνται;»

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην βρετανική έκδοση της HuffPost.

Υγεία

Μελέτη για τη μείωση καισαρικών τομών και την ενίσχυση του κολπικού τοκετού

τοκετός

Το υψηλό ποσοστό γεννήσεων με καισαρική τομή στον Ελληνικό χώρο σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 57% με βάση τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, έχει αναγνωρίσει και επισημάνει η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρία (ΕΜΓΕ). Κατά την ομιλία του στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Λουτράδης, είπε ότι η εξήγηση για το φαινόμενο αυτό είναι πολυδιάστατη και δεν μπορεί να αποδοθεί a priori στη κακή άσκηση της ιατρικής από τους επαγγελματίες υγείας στο χώρο της Μαιευτικής.

Με στόχο την μείωση των καισαρικών τομών και την ενίσχυση του κολπικού τοκετού, έχει ξεκινήσει από την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρία (ΕΜΓΕ), η μεγαλύτερη τυχαιοποιημένη προοπτική μελέτη με την ονομασία «ENGAGE» στη Μαιευτική που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Στη μελέτη «ΕNGAGE" συμμετέχουν 22 μαιευτικές κλινικές από όλη τη χώρα και μάλιστα αντιπροσωπεύονται όλα τα είδη μαιευτηρίων, δημόσιων (κρατικών και πανεπιστημιακών) και ιδιωτικών από όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι στη μελέτη θα συμπεριληφθούν συνολικά περίπου 10.000 τοκετοί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 22 μηνών.

"Η ENGAGE είναι μία μελέτη παρέμβασης που αποσκοπεί στην προαγωγή της εκπαίδευσης, την αλλαγή της νοοτροπίας, καθώς και της κλινικής πρακτικής των επαγγελματιών υγείας στα νοσοκομεία της Ελλάδας υπέρ του κολπικού τοκετού", ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής ερευνητής της μελέτης ENGAGE Νικόλαος Βραχνής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

"ΑΕΣ Κρητών Ένωσις": Ιστορική ημέρα για το ελαιόλαδο της Κρήτης

Ηράκλειο: Διαψεύδει ο Π. Σταμπουλίδης την παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

Ηράκλειο: Αντιδράσεις στην Αλικαρνασσό για τις δεξαμενές υγραερίου

ESPA BANNER