Πολιτισμός

O Μπρους Σπρίνγκστιν επιμένει με βινύλιο

μπρους σπρίνγκστιν

Η γοητεία του βινυλίου είναι διαχρονική γι' αυτό και ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποφάσισε να κυκλοφορήσει, για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή, πέντε από τα άλμπουμ της δισκογραφίας του. Στις 21 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν, πέντε άλμπουμ του «Αφεντικού» τα οποία προέρχονται από την δισκογραφία που έχει κάνει τη νέα χιλιετία, την εποχή δηλαδή που πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη επανένωσή του με την Ε Street Band.

H πεντάδα περιλαμβάνει τo “The Rising” (2002) που θα επανακυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο από 15 χρόνια. Ο δίσκος περνάει μηνύματα επούλωσης και λύτρωσης μετά την καταστροφική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Για την ηχογράφηση ενώθηκε ξανά μετά από μία δεκαετία, η E Street Band.

Και το “Devils & Dust” (2005), όμως, κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο για πρώτη. Παραμένει η αυστηρότερη δουλειά του Springsteen και ανακαλώντας το “The Ghost of Tom Joad” που είχε κυκλοφορήσει μία δεκαετία νωρίτερα.

Στο μεταξύ Το “Live In New York City” (2001) θα κυκλοφορήσει σε τριπλό βινύλιο 19 ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Το set χρονολογείται την εποχή της πολυαναμενόμενης reunion περιοδείας του Μπρους Σπρίνγκστιν με την The E Street Band και ηχογραφήθηκε ζωντανά κατά την διάρκεια της συναυλίας στο Madison Square Garden, το καλοκαίρι του 2000.

Το “Live In Dublin” (2007), πάλι, είναι ένα διπλό LP που περιλαμβάνει απόσπασμα της δουλειάς του διάσημου τραγουδιστή με την The Sessions Band, μαζί με κλασικά παραδοσιακά τραγούδια που έγιναν γνωστά από τον Pete Seegger και τις εντελώς διαφορετικές ενορχηστρώσεις του Σπρίνγκστιν.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του “18 Tracks” το οποίο επανέρχεται σε διπλό βινύλιο. Περιλαμβάνει σπάνιες δουλειές όπως το αυθεντικό ντέμο του θρυλικού “Born In The
U.S.A.”αλλά και αποκλειστικά τραγούδια όπως το “Trouble River”, που αποτελεί μια ηχοφράφηση του “The Promise” που πραγματοποιήθηκε το 1999 και την αυθεντική εκδοχή του “The Fever”, που έγινε γνωστό από τον Southside Johnny και τους The Asbury Jukes.

Πολιτισμός

Θέατρο Πορεία: Έντεκα online παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε

Θέατρο Πορεία

Μπορεί να «μένουμε σπίτι» αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως δε μπορούμε να απολαμβάνουμε θεατρικές παραστάσεις που μας αρέσουν.

Το Θέατρο Πορεία θα προβάλλει 11 παραστάσεις έως τις 15 Απριλίου.

Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων

«Δάφνης και Χλόη, ταξίδι αναψυχής» βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου και στη μετάφραση του Ρόδη Ρούφου, σε σκηνική σύνθεση και σκηνοθεσία του Cezaris Grauzinis, 2006, Σάββατο 4/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας)

«Φρεναπάτη» ελεύθερη διασκευή του έργου «L' Illusion comique» του Πιερ Κορνέιγ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, 2000, Κυριακή 5/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).

«Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, 2004, Δευτέρα 6/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας)

«Ο αμερικάνικος βούβαλος» του Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2011, Τρίτη 7/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).

«The Man Who» ων Πίτερ Μπρουκ και Μαρί-Ελέν Ετιέν, σε σκηνοθεσία Renate Jett, 2005, Τετάρτη 8/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).

«Το ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, σε διασκευή από την Έρι Κύργια και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2018, Πέμπτη 9/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).

«Ύψωμα 731» σε κείμενο και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, 2019, Παρασκευή 10/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).

«Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2017, Σάββατο 11/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).

«Τρεις αδερφές» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2016, Κυριακή 12/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).
«Οι τρεις ευτυχισμένοι» του Εζέν Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, 2017, Μ. Δευτέρα 13/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).

«Μιράντα» βασισμένο στην Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Oskaras Korsunovas, 2016, Μ. Τρίτη 14/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).

 «Η μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2015, Μ. Τετάρτη 15/4 (10 π.μ. έως 10 π.μ. της επόμενης ημέρας).