Πολιτισμός

O Μπρους Σπρίνγκστιν επιμένει με βινύλιο

μπρους σπρίνγκστιν

Η γοητεία του βινυλίου είναι διαχρονική γι' αυτό και ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποφάσισε να κυκλοφορήσει, για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή, πέντε από τα άλμπουμ της δισκογραφίας του. Στις 21 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν, πέντε άλμπουμ του «Αφεντικού» τα οποία προέρχονται από την δισκογραφία που έχει κάνει τη νέα χιλιετία, την εποχή δηλαδή που πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη επανένωσή του με την Ε Street Band.

H πεντάδα περιλαμβάνει τo “The Rising” (2002) που θα επανακυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο από 15 χρόνια. Ο δίσκος περνάει μηνύματα επούλωσης και λύτρωσης μετά την καταστροφική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Για την ηχογράφηση ενώθηκε ξανά μετά από μία δεκαετία, η E Street Band.

Και το “Devils & Dust” (2005), όμως, κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο για πρώτη. Παραμένει η αυστηρότερη δουλειά του Springsteen και ανακαλώντας το “The Ghost of Tom Joad” που είχε κυκλοφορήσει μία δεκαετία νωρίτερα.

Στο μεταξύ Το “Live In New York City” (2001) θα κυκλοφορήσει σε τριπλό βινύλιο 19 ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Το set χρονολογείται την εποχή της πολυαναμενόμενης reunion περιοδείας του Μπρους Σπρίνγκστιν με την The E Street Band και ηχογραφήθηκε ζωντανά κατά την διάρκεια της συναυλίας στο Madison Square Garden, το καλοκαίρι του 2000.

Το “Live In Dublin” (2007), πάλι, είναι ένα διπλό LP που περιλαμβάνει απόσπασμα της δουλειάς του διάσημου τραγουδιστή με την The Sessions Band, μαζί με κλασικά παραδοσιακά τραγούδια που έγιναν γνωστά από τον Pete Seegger και τις εντελώς διαφορετικές ενορχηστρώσεις του Σπρίνγκστιν.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του “18 Tracks” το οποίο επανέρχεται σε διπλό βινύλιο. Περιλαμβάνει σπάνιες δουλειές όπως το αυθεντικό ντέμο του θρυλικού “Born In The
U.S.A.”αλλά και αποκλειστικά τραγούδια όπως το “Trouble River”, που αποτελεί μια ηχοφράφηση του “The Promise” που πραγματοποιήθηκε το 1999 και την αυθεντική εκδοχή του “The Fever”, που έγινε γνωστό από τον Southside Johnny και τους The Asbury Jukes.

Πολιτισμός

Έκθεση με έργα του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη

Παναγιωτάκης - Φασουλάκης

Έκθεση ζωγραφικής του  ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου από 21Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα (Βασιλική Αγ. Μάρκου) με ώρες λειτουργίας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 09:00 έως 14:00, Κυριακή κλειστά. 

Στην έκθεση θα εκτεθούν 50 έργα του γνωστού ζωγράφου και η θεματολογία τους πηγάζει από την Ελληνική μυθολογία, την ιστορία, το παρελθόν και το παρόν. 
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη και τον ίδιο τον ζωγράφο Ρουσσέτο Παναγιωτάκη. 

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης ανέφερε για την έκθεση: 

«H Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά μετέχει στη διοργάνωση αυτής της σπουδαίας έκθεσης, του μεγάλου καλλιτέχνη Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, γιατί πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει συμβάλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού. Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί του και θέλουμε δείξουμε στους Κρητικούς ότι η Κρήτη καλλιτεχνικά είναι «ζωντανή» και συνεχίζει να δημιουργεί. Προσκαλούμε τους πολίτες, στα εγκαίνια της έκθεσης αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου να θαυμάσουν τα νέα έργα του ζωγράφου». 

Από την πλευρά του ο καλλιτέχνης Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Ήθελα πάντα να φτιάχνω ζωγραφικά έργα κατανοητά από όλους τους Έλληνες ιδιαίτερα τους Κρητικούς, που είναι εμπνευσμένα από την μυθολογία, την ιστορία της Κρήτης, όπως επίσης από το παρελθόν και το παρόν. Παράλληλα όμως κάνοντας έτσι μία οπισθοδρόμηση, βλέπουμε εντελώς σουρεαλιστικά και το σήμερα.  Όλα είναι σε μία αντιπαράθεση μεταξύ τους και προσπαθώ να «κεντρίσω» το ενδιαφέρον για την κάθε ιστορία. Μέσα από τα έργα μου πιστεύω ότι μεταφέρω κάποια μηνύματα  κρητικά και κριτικά, αλλά και κρίνοντας πάντα τα γεγονότα όπως τα βλέπει σήμερα ένας σύγχρονος άνθρωπος».