Περίεργα - Παράξενα

Δήμος απαγόρευσε τη χρήση κινητών απ' όσους περπατούν σε δημόσιους χώρους!

κινητό δρόμος

Ο δήμος Γιαμάτο, έγινε ο πρώτος στην Ιαπωνία που προσπαθεί να αποτρέψει τους κατοίκους να χρησιμοποιούν τα smartphone τους, ενώ περπατούν έξω σε δημόσιους χώρους.

Μετά την έγκριση σχεδίου διατάγματος από τη συνέλευση στον νομό Καναγκάβα, όπου ανήκει ο δήμος, ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Τετάρτη, χωρίς την επιβολή κυρώσεων σε όσους τον αγνοούν.

Η δημοτική αρχή τόνισε ότι ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν ότι «τα smartphone πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν οι ίδιοι δεν είναι σε κίνηση».

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι πεζοί από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα πρέπει να μετακινούνται στο πλάι του πεζοδρομίου αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους, αντί να στέκονται στη μέση και να εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών. Θα πρέπει να σταματούν σε ένα μέρος, όπου δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε δημόσιους χώρους, όπως σε δρόμους και σε πάρκα.

Τον Ιανουάριο, η δημοτική αρχή διενήργησε μια μελέτη σε δύο τοποθεσίες, παρατηρώντας συνολικά περίπου 6.000 πεζούς και διαπίστωσε ότι περίπου το 12% των πεζών χρησιμοποιούν τα smartphone τους ενώ περπατούν.

Περίεργα - Παράξενα

Γάμος: Γιατί οι νύφες πετούν στον αέρα την ανθοδέσμη τους

νύφη γάμος

Mπορεί σήμερα η παράδοση να λέει πως το έθιμο είναι πως η ελεύθερη κοπέλα που θα την πιάσει να είναι η επόμενη που θα παντρευτεί, όμως άλλος είναι ο πραγματικός λόγος - ή τέλος πάντως από αλλού ξεκίνησε.

Ο λόγος για τον οποίο οι νύφες πετάνε τα γαμήλια μπουκέτα τους έχει τις ρίζες του βαθιά στην ιστορία της Βρετανίας.

Οι καλεσμένοι στους γάμους έλεγαν πως αν μπορέσει κάποιος να ακουμπήσει τη νύφη θα έχει τύχη, μια συνήθεια που εξελίχθηκε περίεργα μιας και πίστευαν πως ακόμη καλύτερα θα ήταν να πάρουν ένα κομμάτι από το νυφικό της ή από το πέπλο της θα έχουν τύχη. 

Για να σώσουν λοιπόν το νυφικό τους αλλά και τον… εαυτό τους, οι νύφες, σύμφωνα με τη Metro, ξεκίνησαν να πετούν τις ανθοδέσμες τους σε άσχετες κατευθύνσεις ώστε οι κοπέλες να κυνηγούν τα λουλούδια και όχι εκείνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λίμνη που σκότωσε 1.700 άτομα σε ένα βράδυ

Μπατζάου: Οι γενετικά μεταλλαγμένοι «τσιγγάνοι της θάλασσας» που ζουν μες το νερό

Η αγκαλιά δυο πιγκουίνων που έχασαν τους συντρόφους τους και παρηγορούν ο ένας τον άλλο!