Παραπολιτικά

Γερμανός πολιτικός σε φωτορεπόρτερ: "Μη με αγγίζεις βρωμιάρη 'Ελληνα"

πέτερ ραμσάουερ

Φραστική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Αυγή ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ραμσάουερ, την ώρα που βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε στον φωτογράφο που τον έσπρωξε κατά λάθος στη διάρκεια της φωτογράφησης των δύο ηγετών:: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», μιλώντας μάλιστα στα γερμανικά και τα αγγλικά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας η αντίδραση απο τα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν άμεση και ακολούθησε διαμαρτυρία σε Γερμανούς διπλωμάτες της αποστολής.
Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι απέκτησε μώλωπες από την επαφή του με τον φωτορεπόρτερ κάτι βέβαια που δεν συμμερίστηκαν τα μέλη της αποστολής που ζήτησαν συγγνώμη.