Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεγάλη πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων
50ευρω
 clock 20:35 | 29/03/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα πολλών εβδομάδων μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της σε κάποια από τα βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν στο 7,47%, που αποτελούν χαμηλό επίπεδο διμήνου, σημειώνοντας πτώση 50 μονάδων βάσης (μισής ποσοστιαίας μονάδας). Η απόδοση των ελληνικών 10ετών κρατικών τίτλων μειώθηκε πάνω από 30 μονάδες βάσης στο 6,93%, που είναι χαμηλό πέντε εβδομάδων.

«Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, αν και αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αυτός είναι ο λόγος που μειώνονται σήμερα οι αποδόσεις», δήλωσε στέλεχος της DZ Bank, προσθέτοντας: «Εάν αυτό επιβεβαιωθεί από αξιωματούχο της ΕΕ, είναι πιθανόν να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πτώση».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis