Κρήτη

Κρήτη: Τα τζιτζίκια σταματούν, τα κανονάκια όμως συνεχίζουν...

κανονάκι

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι σε όλο το νομό Ηρακλείου, σε περιοχές με αμπέλια, από τους συνεχείς... "κανονιοβολισμούς". Πρόκειται για τα γνωστά "κανονάκια" που τοποθετούν αγρότες στις καλλιέργειες, ώστε να μην πλησιάζουν τα πουλιά. Ωστόσο ο θόρυβος, όπως καταγγέλουν κάτοικοι, είναι συνεχής, σχεδόν όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ησυχάσουν ούτε μέρα ούτε νύχτα.
Mάλιστα πριν από λίγες μέρες κάτοικοι του Σκαλανίου, προσέφυγαν στον Εισαγγελέα, ζητώντας να σταματήσει το μαρτύριό τους.

Κάτοικος των Βασιλειών, έστειλε στο ekriti το ακόλουθο μήνυμα:

Τα τζιτζίκια σιγά σιγά σταματούν τα κανονάκια όμως συνεχίζουν να βαράνε με πιο έντονο ρυθμό και συχνότερα ακόμα και μες την νύχτα και από τα ξημερώματα.

Τα κανονάκια και οι πυροβολισμοί που ακούμε συνεχώς κάθε λεπτό όλο το καλοκαίρι στις Βασιλειές είναι από αμπέλια της περιοχής μας της Συλλάμου και Αρχανών αλλά συμβαίνει και σε άλλες περιοχές.
Έπειδή ο ήχος αυτός διώχνει τα πουλιά από τα σταφύλια οι αμπελοκαλιεργητές βάζουν τα μεγάφωνα με κανονάκια αν και υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι. Όσο δε πλησιάζει ο τρύγος τόσο αυξάνουν την συχνότητα που βαράνε, τώρα βαράνε συνεχώς.
Θα τρυγήσουν επιτέλους αυτοί οι ασυνείδητοι;  
Αν είναι, να μας που να πάμε να τους βοηθήσουμε να πάρουμε και κανένα σταφύλι ... αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να ησυχάσουμε. Τους κατοίκους των γύρω περιοχών ποιος τους υπολογίζει;
Ο καθένας κάνει ότι θέλει για να κάνει την δουλεία του ποίος τον ελέγχει;
Θα έπρεπε να είχε επέμβει εισαγγελέας...
Το φαινόμενο δεν είναι μόνο φετινό, και από ότι βλέπω θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια

Τ.Σ
Καθηγητής - Κάτοικος Βασιλειών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δικογραφία μετά τον εντοπισμό κοκαΐνης, χασισόδεντρων και πυρομαχικών

Περιπολικό

Σχηματίστηκε δικογραφία σήμερα (24/9) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, σε βάρος ημεδαπού ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της Ν. περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του ημεδαπού και σε Ι.Χ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 4,7 γραμμάρια κοκαΐνης δύο γεμιστήρες πιστολιού και κυτίο αποθήκευσης πιστολιού.

Επιπλέον σε εξωτερικό χώρο πλησίον της οικίας του βρέθηκαν εφτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,8 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για τις νέες χασισοφυτείες δίπλα στα σπίτια (φωτο)

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή με τραυματίες - Συναγερμός στην Αστυνομία

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Διώξεις σε τρία νέα πρόσωπα

ESPA BANNER