Κρήτη

Συνεργασία ΙΤΕ - Κίνας για την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας (φωτο)

ιτε

Συνεργασία για την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας μεταξύ του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου του ΙΤΕ και της Εθνικής Αναπτυξιακής Βιομηχανικής Ζώνης Υψηλής Τεχνολογίας του Qingdao της Κίνας, υπογράφηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας.
 

ite3.jpg

ite3.jpg, by gpapadakis

Το συμφωνητικό υπεγράφη μεταξύ της Εταιρείας Διαχείρισης και Ανάπτυξης του ΕΤΕ), εκπροσωπούμενης από τον διευθυντή της, Αρτέμη Σαϊτάκη και της Qingdao National High Tech Industrial Development Zone που εκπροσωπήθηκε από τον γενικό διευθυντή Shang Liqun, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΙΤΕ.
 

ite.jpg

ite.jpg, by gpapadakis

Από τις παρουσιάσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε, όπως τονίζει το ΙΤΕ, αναδείχθηκαν τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία με τις εταιρείες που εδρεύουν στη High Tech Zone.
Επίσης, υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση για επίσκεψη στο Qingdao, μία πόλη με πληθυσμό περίπου 10 εκατ. κατοίκων, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Κίνας και χαρακτηρίζεται ως Blue Silicon Valley, επειδή έχει αναπτυγμένη θαλάσσια τεχνολογία. Στην National High Tech Industrial Development Zone φιλοξενούνται περί τις 4.000 εταιρείες, από τις οποίες περισσότερες από 100 ανήκουν στο Fortune 500.
 

ite2.jpg

ite2.jpg, by gpapadakis

Ακολούθησε παρουσίαση του εργαστηρίου της Ομάδας Διαφανών Αγώγιμων Υλικών του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) και ενός καινοτόμου υλικού νανοτεχνολογίας, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 
Επίσης, παρουσιάσθηκαν οι οπτικές τεχνολογίες και τα συστήματα λέιζερ που αναπτύσσονται στο ΙΗΔΛ για την ανάλυση, διάγνωση και συντήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, με έμφαση στη διαδικασία καθαρισμού έργων τέχνης και μνημείων από φυσικούς ρύπους, με τη χρήση των πρωτοποριακών συστημάτων που αναπτύχθηκαν στο Ινστιτούτο και εφαρμόστηκαν ειδικά για τον καθαρισμό και την ανάδειξη των γλυπτών της Ακρόπολης.
 

ite4.jpg

ite4.jpg, by gpapadakis

Ακόμη, η αποστολή ξεναγήθηκε στην Υποδομή Γονιδιωματικής και το Εργαστήριο Παραγωγής ενζύμων Minotech Biotechnology του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), όπου έγινε παρουσίαση των βιοαντιδραστήρων και της τεχνολογίας ανασυνδυασμένου DNA, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων. Επιπρόσθετα, δόθηκε έμφαση στη φύση των υπηρεσιών και των προϊόντων Μοριακής Βιολογίας της Minotech biotechnology και της προοπτικής συνεργασίας με εταιρείες Βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.
 
Ακολούθησε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών και ειδικότερα δραστηριοτήτων εφαρμοσμένης έρευνας στις περιοχές της υποβρύχιας ακουστικής, της μοντελοποίησης πολυμερών υλικών, της περιφερειακής ανάλυσης και της ακτομηχανικής.
 

ite5.jpg

ite5.jpg, by gpapadakis

Τέλος, όπως τονίζει το ΙΤΕ, έγινε περιήγηση στο κτίριο Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής, όπου επιδείχθηκαν τα πρωτοπόρα διαδραστικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί, με σκοπό την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη βελτίωση της ενημέρωσης των τουριστών και την προώθηση των προϊόντων του τόπου: Διαδραστικοί πληροφοριακοί χάρτες αφής και χάρτες επαυξημένης πραγματικότητας, εκθεσιακά συστήματα που παρουσιάζουν συλλογές πολυμεσικού υλικού και επιτρέπουν ποικίλους φιλικούς και συνάμα φυσικούς τρόπους αλληλεπίδρασης, όπως χρήση με αφή ή χειρονομίες από απόσταση, εικονικό δοκιμαστήριο ρούχων, έξυπνο διαδραστικό τραπέζι εστιατορίου κά.
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Ρεκόρ ζήτησης για ραντεβού

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER