Κρήτη

Κρήτη: Τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες

πρόσφυγες

Το Δημοτικό συμβούλιο Αρχανών –Αστερουσίων στην 3η /10-03-2016  έκτακτη  δημόσια συνεδρίαση του, η οποία πραγματοποιήθηκε την 10η Μαρτίου 2016,  ώρα  18.30    στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την υπ’ αρ. πρωτοκόλλου  3118/08-03-2016    έγγραφη πρόσκληση του  Προέδρου   Επιτροπάκη Γεωργίου

αποφάσισε τα παρακάτω :

1.Να  διοργανωθεί από το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων  δράση συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών ρουχισμού και φαρμακευτικού υλικού με σκοπό την αποστολή  τους στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

Συγκεκριμένα θα μπορούσαν να προσφερθούν:
•       Τρόφιμα μακράς διάρκειας  όπως : Γάλα εβαπορέ - Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης - Γάλα σε σκόνη - Κρουασάν -  Τσάι - Σταφίδες – Μπισκότα - Μακαρόνια -  Βρεφικές /νηπιακές τροφές σε βαζάκια - Χυμοί – Εμφιαλωμένα νερά  κ.α.
•       Ειδη ρουχισμού και  διαβίωσης  όπως : Αδιάβροχα και μπουφάν για παιδιά και ενήλικες -  Υπνόσακους και σακίδια πλάτης –Πετσέτες και σεντόνια - Κουβέρτες  - Ρούχα ανδρικά και γυναικεία - Παπούτσια αντρικά και γυναικεία σε καλή κατάσταση- Παιδικά ρούχα και παπούτσια κ.α.
•       Φαρμακευτικό υλικό κάθε είδους που μπορεί να μεταφερθεί εκτός ψυγείου ( π.χ. Αντιβιώσεις για παιδιά και ενήλικες, Παυσίπονα χάπια, Αντιφλεγμονώδη χάπια, Χάπια για το στομάχι, Αλοιφές για ενήλικες και βρέφη, Αντισηπτικά χεριών κ.α. )

        Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας  θα  γίνεται μέχρι τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016  από Δευτέρα έως  Παρασκευή και ώρες  8.30 π.μ.- 2.30 μ.μ. στους παρακάτω χώρους :
•       Για τη Δημ. Ενότητα Αρχανων : ΚΑΠΗ Αρχανών
•       Για τη Δημ. Ενότητα Αστερουσίων : ΚΑΠΗ Πύργου – ΚΑΠΗ Χάρακα
•       Για τη Δημ. Ενότητα Ν.Καζαντζάκη: Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας-Αγ.       Παρασκιές

        Τα παραπάνω είδη, πρέπει  να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και συσκευασμένα σε μικρές συσκευασίες , με εμφανή την αναγραφή του είδους που περιέχεται σε κάθε συσκευασία

2. Συγκροτείται Συντονιστικό Όργανο Δήμου Αρχανών Αστερουσίων  με σκοπό να παρασχεθεί όσον το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η  ανθρωπιστική βοήθεια  του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στους πρόσφυγες . Μέλη του Συντονιστικού Οργάνου  ορίζονται οι παρακάτω :
1.      Ανδρουλάκης Ζεβεδαίος, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π. Δήμου Αρχανών Αστερουσίων
2.      Γενειατάκη -Φωτοπούλου Χαρά,  Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.Α Δήμου Αρχανών Αστερουσίων
3.      Καλαϊτζάκης Στυλιανός, Δημοτικός Σύμβουλος
4.      Δρακάκης Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος και
5.      Ακουμιανάκη Ελευθερία, Εκπρόσωπος Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού,  Τμήμα  Εθελοντών Σαμαριτών και Ναυαγοσωστών,  Τμήμα Ηρακλείου .

3. Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Κοκοσάλης Εμμανουήλ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη χορήγηση άδειας μεταφοράς οχημάτων του Δήμου εκτός Κρήτης  με σκοπό την αποστολή   ανθρωπιστικής βοήθειας  στους πρόσφυγες..
Τα οχήματα  του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων θα συνοδεύσουν οι δημοτικοί  σύμβουλοι :
•       Λυδατάκης  Αντώνιος και
•       Βασιλάκης Σπυρίδων

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δεν έχει μείνει κοινωνική ομάδα η οποία να μη βιώνει απογοήτευση από τις πολιτικές Μητσοτάκη!

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και οι οποίοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, λόγω της γενικότερης κατάστασης, αφού αφενός το κύμα ακρίβειας κάνει επιδρομή στα εισοδήματά τους, αφετέρου η κυβέρνηση από τα “κουτσουρεμένα” αναδρομικά του 11μηνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, που έλαβαν, ζητά πίσω το 25 – 55% μέσω της φορολόγησης και τους εμπαίζει με το «δώρο» των 250 ευρώ, για ελάχιστους από αυτούς!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί 1.100.000 συνταξιούχους, να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

«Να σημειωθεί ότι με με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8240/26.7.2021 κοινή ερώτησή μου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου και τη συνυπογραφή 41 ακόμα βουλευτών, είχε προταθεί η αυτοτελής φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων για τα έτη 2015 – 2016 με συντελεστή 20%, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Όσο για τα 250 ευρώ, το επίδομα της επαιτείας της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα ελάχιστο αριθμό συνταξιούχων, είναι η τρανή απόδειξη της υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αν και είχε υπερψηφίσει τον Ν. 4611/2019, άρθρο 120, με τον οποίο έγινε νόμος του κράτους η 13η Σύνταξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε ψίχουλα και ακολούθως την κατάργησε, στερώντας από τους συνταξιούχους εισόδημα 2,2 δις ευρώ τα έτη 2020 και 2021.

Ο κ Μητσοτάκης αφού υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο των συνταξιούχων, λοιδόρησε και συκοφάντησε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες προστατεύτηκαν και ενισχύθηκαν τα χαμηλά εισοδήματα, θεσμοθετήθηκε η 13η σύνταξη, καθώς η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων δεν μπορεί να εξαρτάται από την επιδοματική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, την παρούσα στιγμή απογυμνώνεται από τις κούφιες υποσχέσεις του και καλείται να λογοδοτήσει για τις πολιτικές του, που φέρνουν καθημερινά σε οικονομικό στραγγαλισμό και απόγνωση τους συνταξιούχους και τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρδάκης: Απόρριψη τροπολογιών για επίδομα ανεργίας εργαζόμενων στον τουρισμό - επισιτισμό

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «σταθερό υπηρέτη της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας»

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την παραλλαγή Όμικρον

ESPA BANNER