Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Με το φάκελο ανά χείρας ξανά οι ελαιοπαραγωγοί - Κίνδυνος για τις επιδοτήσεις

Image
Λιομάζωμα
 clock 13:08 | 10/05/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο "αέρα" βρίσκεται μέχρι σήμερα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των ελαιοπαραγωγών για να πληρωθούν τη φετινή επιδότηση καθώς ακόμη δεν άνοιξε το νέο σύστημα ΟΣΔΕ που το έχει αναλάβει νέα εταιρία που επέλεξε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πλατφόρμα με πολλά σφάλματα

Και ενώ από τις 5 Μαίου έπρεπε να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις και η προθεσμία λήγει 15 μήνα σίγουρο θεωρούν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων την παράταση που μπορεί να φτάσει και μέχρι το καλοκαίρι, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΚΥΔ είναι σε αναμονή.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνα Χιλετζάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη εάν δεν επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα τότε χιλιάδες αγρότες κινδυνεύουν να μην πληρωθούν την φετινή επιδότηση.

Ο κ. Χιλετζάκης έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι το σύστημα στο gov.gr δεν μπορεί να οριστικοποιήσει αιτήσεις αγροτών με τις υπηρεσίες της ΕΑΣΗ που ασχολούνται με το κομμάτι των επιδοτήσεων να έχει εντοπίσει 121 σημεία που χρήσουν διορθώσεις.

Οι παραγωγοί ξανά με φάκελο στο χέρι

Καταρχάς επεσήμανε δεν υπάρχουν στο σύστημα όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά των αγροτών που υπάρχουν στα συστήματα της ΕΑΣΗ για να αντληθούν απευθείας με αποτέλεσμα να χρειαστεί οι παραγωγοί να ξαναπροσκομίσουν δελτία ταυτότητας τραπεζικά βιβλιάρια κλπ για να μπορέσουν να οριστικοποιήσουν την αίτηση και αν αυτό δεν γίνει δεν θα πληρωθούν. Επίσης δεν υπάρχουν στο σύστημα οι χάρτες με τις καλλιέργειες.

Αδύνατη η διασταύρωση στοιχείων

Άλλο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα είναι ο ΑΤΑΚ και είναι αδύνατο να γίνει διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και την ανησυχία που υπάρχει στα κέντρα υποδοχής δηλώσεων (ΚΥΔ) το υπουργείο υπόσχεται λύσεις ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης αφού εάν δεν γίνουν παρεμβάσεις ακόμη και τα πρόδηλα σφάλματα δεν θα μπορούν να διορθωθούν.

“Το 2022 είναι χρονιά γέφυρα για την επόμενη προγραμματική περίοδο και αυτοί οι πειραματισμοί δεν έπρεπε να γίνουν φέτος” κατέληξε ο κ.Χιλετζάκης

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Επιφυλακή στα νοσοκομεία υπό το φόβο του φονικού μύκητα Candida Auris - Τι λέει ο καθηγητής Κοφτερίδης

Ηράκλειο: Νόμιζαν ότι το κοριτσάκι κοιμόταν στην κούνια αλλά αυτό ήταν νύχτα στους δρόμους!

 

 

 

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis