Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Επιστήμονες μελετούν τα αποτυπώματα δίποδης βάδισης προγόνων του ανθρώπου, ηλικίας 6 εκατ. ετών

αποτύπωμα
 clock 14:45 | 23/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Curtin της Αυστραλίας, μαζί με επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Εφορείας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας οι οποίοι ήταν μέλη των πρώτων ερευνητικών ομάδων που μελέτησαν τα αποτυπώματα δίποδης βάδισης προγόνων του ανθρώπου στην περιοχή του Τράχηλα Κισσάμου, επισκέφτηκαν την περιοχή από τις 12 έως και τις 21 Μαΐου.

Οι επιστήμονες επανήλθαν με σκοπό να αποτυπώσουν και να μελετήσουν λεπτομερέστερα και με νέες τεχνικές και μεθόδους τα σημαντικά, όπως χαρακτηρίζονται από την επιστημονική κοινότητα, αυτά ευρήματα, ώστε να τεκμηριώσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την ηλικία και την προέλευσή τους ώστε να αναγνωριστεί η αξία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες μέχρι σήμερα ερευνητικές εργασίες, τα ίχνη αυτά δίποδης βάδισης φαίνεται να έχουν ηλικία 6 εκατομμυρίων χρόνων, καθιστώντας τα ως τα παλιότερα αντίστοιχα ίχνη προγονικής μορφής του ανθρώπου σε όλο τον κόσμο.

Ο δήμαρχος Κισσάμου Μυλωνάκης Γιώργος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μακράκης Γιώργος σε συνάντηση που είχαν με τους επιστήμονες, συζήτησαν την αξία των ευρημάτων και την ανάγκη προστασίας και περαιτέρω ανάδειξής τους.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis